Inspirace pro bydlení v rustikálním stylu

Rustikální styl se v poslední době těší stále větší oblíbenosti. Volí ji především romanticky založení lidé, ale také ti, kteří mají rádi venkovský styl a tradice. Pro někoho návrat o pár let zpátky pro někoho výjimečný styl kuchyně.

Rustikální styl přináší nestárnoucí vzhled do vaší kuchyně , s kterým získáte pocit pohody, klidu a tepla domova.

 

Rustikální styl kuchyně

 

Na výrobu rustikálních kuchyní se používají kvalitní přírodní materiály. Tento styl pak dotvářejí doplňky v podobě úchytů, madel, starobylých motivů a různých tvarů pracovních desek. Tyto kuchyně patří k univerzálním stylům, které se hodí do rodinných domů, bytů, chat a můžeme do něj zakomponovat i moderní spotřebiče a doplňky.

Nevíte na co se přesně zaměřit při zařizování? A jaké jsou hlavní požadavky rustikálních kuchyní? Nevadí. Níže se dozvíte pár tipů.

Otevřené police

Zařiďte si ve své nové kuchyni několik polic, na které vystavíte hrnečky, bylinky nebo kuchařky. Efekt otevřeného prostoru rychle získáte i tím, když u jedné horní skříňky vysadíte dvířka. Vhodný tip do kuchyně bude stará kredenc s prosklenými dvířky. Zkuste popřemýšlet, jestli se vám nějaká taková neválí na chalupě.

Prostor pro vaření

Základem kuchyně ve venkovském stylu je sporák. Nemusíte kupovat přímo retro sporák, dejte však přednost varné desce s hořáky namísto moderní indukční. Troubu, která bude doplňovat sporák, zvolte rovněž v retro designu. Ta kromě barvy dotváří typický styl tvarovanými dvířky, patinovým madlem, knoflíkovým ovládáním

Důležitým prvkem je také digestoř. Komínové odsavače par spolehlivě změní vzhled kuchyně směrem k vysněnému rustikálnímu stylu.

Podlaha

Hitem rustikálních kuchyní jsou klasické dřevěné podlahy, ale ne každý si je může dovolit a proto hledáme další varianty, kterých je na trhu dost. Zvolte například moderní vinylové podlahy nabízející imitace dřeva.

Dřez

Vyměněním klasického nerezového dřezu za hluboký keramický dřez, docílíte rustikální design okamžitě.

Velký stůl a doplňky

Velkým stolem ještě více podpoříte rodinnou atmosféru, která sem zaručeně patří. Při výběru doplňků si dejte záležet především na osvětlení, výběru textilie a nádobí. A nezapomeňte osázet své police čerstvými bylinkami a na stůl dát květinu.

Stylová kuchyně přímo pro vás

Většina rodin si kuchyň vybírá téměř na celý život. Není divu, ve většině domácností bývá právě kuchyň a jídelna tím místem, kde člověk tráví nejvíce času. Proto, pokud chcete měnit styl kuchyně, navštivte i kuchyňská studia, kde vám poradí, prohlédnete si detaily linek a osaháte si nabízené materiály.


19.1.2017

Doporučené odkazy

Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

niii
16.10.2018
Dobrý den my se nechali inspirovat tu https://eshop-schock.cz/content/25-jak-na-jednoduchou-renovaci-starsi-kuchynske-linky a starou desku predelali do rustikálního stylu a nikdo by si nerekl ze je staará, protože ted je to moderní :D
Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy