Chcete usínat jako král čí královna? Pořiďte si luxusní povlečení! Které to je?

Každý člověk prospí až třetinu života. Je to čas odpočinku určený jen pro nás a měli bychom ho využívat co nejlépe. Kvalitní a dostatečně dlouhý spánek má vliv na naši psychiku i zdraví. Tak proč nespat kvalitně? Pořízením kvalitní matrace, pohodlného polštáře a jako bonus i koupě luxusního povlečení, nám může připravit dokonalý slastný spánek. Možná pak bude váš spánek konečně perfektní.

Luxusní povlečení si zamilujete hlavně z toho důvodu, že jeho celková stabilita i vzhled se od obyčejného na první pohled liší. I po opakovaném praní mu zůstává stálé původní vzhled, barvy jsou stálé a pořád vypadají jako nové. Výhodná je i jeho snadná úprava, kdy například povlečení Jersey není potřeba žehlit.

Povlečení vyrobené z egyptské bavlny

K výrobě luxusního povlečení je použita bavlněná surovina té nejvyšší kvality, která je na trhu k dispozici. Jedná se o dlouhovláknou, ručně sbíranou bavlnu s nízkým procentem rostlinného znečištění. Když se vyrábí příze pro povlečení, uplatňuje se při procesu česání, které je hlavním technologickým měřítkem výroby příze, princip tzv. super česané příze, která neobsahuje více než 20 % příčesku, který se skládá z nezralých, polámaných, kratších a mechanicky poškozených vláken.

Zpracovaná příze se poté dále zpracovává do tradičních saténových tkanin a jerseyových pletenin. Z těch se vyrábí právě luxusní povlečení. Dodávaný tkaný satén 120g/m2, pletený interlockový jersey 140g/m2 (oboulícní úplet) se bělí, tiskne a upravuje pod dohledem odborníků, kteří v každé části výrobního procesu vše kontrolují tak, aby parametry odpovídaly spotřebitelským vlastnostem.

Luxusní bavlněné povlečení je k dostání v nejrůznějších provedeních, mezi nejoblíbenější patří Mako Satén, Mako Jersey a bavlněný satén.

Mako Satén: jemnost a dokonalost především

Luxusní povlečení z Mako - Saténu je jedním z nejjemnějších, které trh nabízí. Jedná se o oboulícní úplet s vysokou gramáží. Povlečení je vyrobeno ze 100 % čisté česané bavlny, která má svůj původ v Egyptě a považuje se za tu nejvíce kvalitní bavlnu na světě. Ta prochází procesem mercerování.

Co je to mercerování?

Mercerace je proces, během kterého získávají bavlněná vlákna nádherný lesklý vzhled, zvyšuje se pevnost a jemnost vláken a navíc si mnohem lépe udrží svou barvu. Při procesu mercerace se látka ponoří do roztoku louhu sodného (je nutné, aby byl koncentrovaný). Vlákna pak nabobtnají a mění svůj tvar. Díky této proceduře je výrazně zvýšena pevnost materiálu a barvivo je pevně fixováno ve vláknech. Bavlna je poté velmi podobná hedvábí s úžasnými vlastnostmi kvality i vzhledu.

Povlečení z Mako - Saténu a jeho vlastnosti

Povlečení z Mako - Saténu je pevné a jemné, tkaniny velice kvalitní a stálé. Investice se opravdu vyplatí, protože vydrží hodně dlouho a pořád jako nové. Látka je vhodná do každého ročního období. V létě bude příjemně ochlazovat a v zimě naopak hřát. Mimoto velmi dobře odvádí vlhkost. Často je toto povlečení vyrobeno s nežehlivou úpravou.

Jak pečovat o Mako - Satén

I o povlečení z materiálu Mako - Satén je dobré patřičně pečovat. U žádného materiálu byste neměli používat příliš prášku na praní. Bohatě postačí tak třetina množství, které obvykle používáte. Na praní používejte program alespoň s pětinásobným mácháním, a pokud není výrobcem určeno jinak, je možné přidat i aviváž.

Mako Jersey: luxus a jednoduchá péče

Luxusní povlečení Mako - Jersey je vyrobeno jako oboulícní úplet vysoké gramáže a jeho úprava zaručuje vysokou jemnost. Jedná se o jednu z nejhebčích látek, které jsou z bavlny vyrobené. Povlečení je prodyšné a velice dobře absorbuje vodu. Velkou výhodou tohoto ložního prádla je jeho jednoduchá údržba. Není nutné ho žehlit a můžete ho bez problémů sušit i v sušičce.

Jak se vyrábí Mako - Jersey

Při výrobě látky Mako - Jersey se používá pletací stroj. Na pletení se používá 100 % bavlna, která je pečlivě vybraná a velmi kvalitní. Plete se do malých zrnitých oček. Tak jako všechny pletené věci i Mako - Jersey má rub i líc. Na rubu jsou viditelná drobná očka a na líci úzké svislé čárky vedle sebe.

Jaké vlastnosti má Mako-Jersey?

  • Látka je velmi jemná mnohem více než tkaná bavlna
  • Můžete ji napnout až o 25 % původní velikosti. Proto je vhodná zejména na výrobu prostěradel, kdy se do látky nemusí přidávat příliš nepřírodních směsí 
  • Látka je velice savá a prodyšná
  • Povlečení je výjimečně hebké, jemné a měkké
  • Je to skvělý regulátor tepla
  • Není nutné ji žehlit
  • Zapíná se prakticky na zip

Jak se starat o povlečení z Mako - Jersey

O povlečení z látky Mako - Jersey je jednoduché pečovat. Není ho třeba žehlit a můžete ho sušit i v sušičce. Jerseyové povlečení můžete klidně prát i na 60 °C a sušit na střední stupeň. Vždy se však řiďte tím, co stojí na etiketě od výrobce.

Rada na závěr

Jako každý výrobek i povlečení z Mako - Jersey se lepší před prvním použití vyprat, a to na maximální stupeň, který je uvedený na etiketě. Je vhodné prát na rup a nezapomenout zapnout zip.

Bavlněný satén: jednička v moderní ložnici

Luxusní povlečení z bavlněného saténu je na trhu k dostání již nějakou dobu a má stále více příznivců. Tento materiál je specifický zejména svou špičkovou kvalitou, ale také tím, že se jedná o velmi příjemný materiál na dotek. Povlečení se vyrábí ze saténu, který je stoprocentní česanou Mako-bavlnou tkané v atlasové vazbě. Kvalitu dokazuje i hmotnost daného saténu, která je 120g/m2.


25.5.2015

Doporučené odkazy

Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

anetkao
1.1.2017
Já mám nejraději povlečení které kupujeme od Picasa (http://www.picaso-m.cz/povleceni/) protože je kvalitní, je moc krásné a působí absolutně luxusně, každý se nás na něj ptá :)
Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy