Tepelná izolace pro váš komfort i úsporu nákladů za energie

Kvalitně zateplený dům je jak u novostavby, tak u rekonstrukce naprostou nezbytností. Nejen že přispívá k tepelné pohodě, při níž bude v domě komfortní teplota v zimě i létě, ale hlavně nebudete náklady na vytápění vyhazovat oknem.

Efektivní topení je základ

Ať už k vytápění domu používáte jakýkoliv zdroj tepla, měli byste v prvé řadě myslet na možné tepelné ztráty. Ty mohou být způsobeny hlavně špatně těsnicími okny a nedostatečnou izolací zdí a stropu. Právě nezatepleným stropem uniká největší množství tepla, neboť jak všichni víme, teplo se nedrží při zemi, nýbrž stoupá vzhůru. Proto tepelná izolace stropu významně přispěje k úspoře energií za vytápění. Pokud vaše bytové podmínky neumožňují pustit se do celkové rekonstrukce stropu, je tu možnost závěsné varianty. Tzv. zavěšený strop, jehož konstrukci tvoří dřevěné laťky, parozábrana a tepelná izolace, se stane jakousi izolační vrstvou mezi příjemně vytopeným pokojem a neizolovanou střechou.

Myslete na podkroví

Zateplení stropu v podkroví by mělo být naprostou samozřejmostí zejména v případě, kdy se v této části domu nacházejí obytné pokoje. Tepelná izolace šikmé střechy obnáší izolování střešních a obvodových plášťů, příček a krovů. Při výběru izolace dbejte na prověřené výrobce, jejichž produkty splňují ty nejpřísnější požadavky, nejen co se týkají izolačních vlastností, ale též požární odolnosti A1. Materiál, s nímž se vám bude velmi dobře pracovat, je minerální vlna URSA s certifikací jakosti RAL. S touto izolací se výborně manipuluje, a navíc má špičkové tepelně-akustické parametry. Kromě toho je zdravotně nezávadná. Můžete ji použít na dřevěné i kovové konstrukce, nebo izolací vyplníte trámové stropy. Jak je patrné, jedná se o velmi multifunkční materiál, s nímž je radost pracovat.


28.10.2021

Doporučené odkazy

AC Heating - tepelná čerpadla
Nabízíme tepelná čerpadla vzduch-voda pro vytápění, vybavená inverterem-frekvenčním měničem, ...
Evora CZ, s.r.o.
Moderní technologie pro větrání a vytápění rodinných domů a budov, zdravotechnika, centrální ...
SCHIEDEL-komínové systémy
Společnost SCHIEDEL, a.s . je předním výrobcem komínových systémů na českém trhu s více než ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy