Podle čeho vybírat ložní povlečení?

Naštěstí už odzvonilo dobám, kdy jsme měli doma prádelníky přeplněné vymandlovaným povlečením, jež jsme používali několik let. Dnes si můžeme dopřát lůžkoviny všech barev, různých motivů a materiálů. V každém ročním období si hovíme v doslova nové ložnici. Ložní povlečení je totiž hlavním dekoračním prvkem, který pokoji udává tón.

Nechte se ovlivnit trendy

Dnes již nekupujeme povlečení se záměrem, že nám vydrží téměř celý život. Proto se při jeho výběru řídíme hlavně dekory, které nám budou v ložnici ladit s dalšími bytovými doplňky. Ovšem i v tomto případě bychom měli dbát na kvalitní materiál, neboť vybledlé barvy a vytahaná látka povlečení nám moc parády nenadělá. Na jaký materiál se zaměřit, abychom své koupě nelitovali?

S bavlnou a mikrovláknem nešlápnete vedle

Bavlněné povlečení patří k léty osvědčené klasice, která nezklame. Je velmi příjemné k pokožce, prodyšné, savé, neklouže a nestudí. Kromě jiného u něho oceníte též snadnou údržbu. Lze ho prát a žehlit při vysokých teplotách, čímž se zvyšuje hygienický standard. Díky těmto vlastnostem patří bavlna k nejoblíbenějším materiálům, co se týče dětského povlečení. Neméně oblíbeným materiálem je mikrovlákno, které je lehké jako peříčko. Tato výjimečně jemná tkanina se vyznačuje minimální mačkavostí a výbornými termoregulačními vlastnostmi. V létě vás bude chladit, v zimě umí udržet tělesnou teplotu. Mikrovlákno je velmi vhodné pro alergiky, neboť se v něm nedrží prach a roztoči. Jak bavlna, tak mikrovlákno jsou k dostání též jako prodloužené povlečení o délce 220 cm.

Máte rádi teploučko?

Chladné měsíce volají po hřejivém povlečení, díky němuž nebude mít zima šanci. Patříte-li mezi teplomilce, vsaďte na flanel či mikroflanel, známý též pod pojmem mikroplyš. Husté vlákno o vyšší gramáži má výborné termoregulační vlastnosti a zároveň ideálně pohlcuje tělesnou vlhkost, takže se pod těmito povlečeními nebudete potit.


1.3.2021

Doporučené odkazy

Knauf Insulation
Světový výrobce a dodavatel izolací se širokou škálou výrobků splňujících požadavky na energetickou ...
SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří
Tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří , zaměřuje se na výrobu eurooken pro ...
Evora CZ, s.r.o.
Moderní technologie pro větrání a vytápění rodinných domů a budov, zdravotechnika, centrální ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy