Mýty o LED osvětlení. Nevěřte všemu!

Jelikož LED žárovky v dnešní době jasně dominují na poli domácího osvětlení, je dobré probrat a vyvrátit některé mýty, jež ve společnosti kolují. Například není pravda, že by LED dioda vydržela věčně. Přes všechny vynikající parametry tuto vlastnost skutečně nemá.

Pravdou ovšem je, že LED žárovky mají mnohem větší životnost, než klasické žárovky. Navíc září jasně po celou dobu svého fungování, oproti žárovkám obyčejným, které často začínají slábnout již po roce.

Někdy se říká mylná informace, že by prý měly být LED žárovky v porovnání s tradičními méně jasné. To je velký omyl! Oba typy vydávají stejné množství tepla. Rozdílem je pouze to, že LED žárovky spotřebují mnohem méně energie. Například žárovka 7W Philips LED je stejně jasná jako tradiční 60W žárovka.

Velkou výhodou LED žárovek je také jejich rozmanitost. Můžete si vybrat studenou variaci osvětlení, nebo naopak atmosféru teplého záření. LED dioda se ráda přizpůsobuje potřebám vaší domácnosti. Důležitý je rovněž fakt, že LED osvětlení nezpůsobuje infračervené záření - IR, takže zase jsme o uspořené energii. Plusem k dobru je také skutečnost, že se LED diody v žádném případě nekamarádí s ultrafialovým světlem - UV.

Někteří zákazníci si myslí, že jsou 3W LED diody jasnější než typ 1W LED. To také nemusí být pravidlem. Počet wattů vypovídá o výkonu, ale rozhodně ne o jasu. Pro správný výběr LED žárovky je důležité zaměřit se na světelný tok. Ten se měří v jednotkách, které se nazývají lumeny - Im.

Doufáme, že vám náš článek pomohl udělat si jasno v některých informacích o LED osvětlení.


4.4.2017

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy