Levná elektřina a plyn sníží náklady na bydlení

Každý musí někde bydlet, což s sebou nese nemalé náklady – někteří platí i nájem, všichni musíme platit energie, případně nakupovat topivo. Ceny plynu a elektřiny přitom stále rostou, takže tvoří nemalou položku v pravidelných měsíčních výdajích. Snížit se ve spoustě případů dá.

Výdaje za bydlení vám pomohou snížit levná elektřina a plyn. Kde je získat? Mít plyn a elektřinu levněji mohou mít všichni, stačí jen projevit zájem. Už spoustu let totiž na českém trhu figuruje větší množství dodavatelů energií a je pouze na vás, od koho z nich se rozhodnete plyn a elektřinu odebírat.

Najděte si nejvýhodnějšího dodavatele pro vaše potřeby

Různí dodavatelé mají různé ceny a tarifní balíčky, proto se vám může vyplatit jiný dodavatel energií než vašim sousedům. Klidně se zeptejte svých známých, s kým jsou spokojení, ale poté si proveďte vlastní srovnání. Buď zamiřte na webové stránky daného dodavatele, nebo využijte přímo nějaký online srovnávač. Tomu sdělíte svou spotřebu a on vám zjistí, kde byste zaplatili nejméně.

Orientovat se jen podle ceny není vhodné

Levný plyn a elektřina by vás ovšem neměly hned zlákat! Nevybírejte si nového dodavatele pouze podle ceny. Přečtěte si recenze jiných klientů, jak jsou s daným dodavatelem spokojeni, a podívejte se, kolik let už na trhu působí. Zavedeným společnostem lze snadněji důvěřovat.

Složitého přechodu se nebojte

Spousta Čechů o možnosti mít energie levněji ví, nechce se jim ovšem řešit složitý přechod k jinému dodavateli. On ale složitý vůbec není. Jde vlastně jen o formality, které za vás obvykle vyřeší nový dodavatel, stačí mu podepsat plnou moc. Sami tedy ani nemusíte řešit výpověď u starého dodavatele.

Chcete se dozvědět více o tom, jak jednoduché je přejít jinam? Podívejte se například na web https://www.epet.cz/ - stránky osvědčeného evropského dodavatele energií Epet.


18.12.2020

Doporučené odkazy

Evora CZ, s.r.o.
Moderní technologie pro větrání a vytápění rodinných domů a budov, zdravotechnika, centrální ...
SCHIEDEL-komínové systémy
Společnost SCHIEDEL, a.s . je předním výrobcem komínových systémů na českém trhu s více než ...
Knauf Praha, s. r. o.
Společnost Knauf Praha, s. r. o., působí na českém trhu v oblasti výroby a prodeje ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy