Jak přizpůsobit domov pro malé dítě?

Stěhujete se do nového domu nebo čekáte narození potomka? Tomu by mělo předcházet mnoho příprav, mezi které patří i úprava interiéru. Jaké úpravy bydlení jsou nejdůležitější a měli byste na ně myslet?

Bezpečnost především

Běžný interiér je pro dítě jako minové pole a vy se musíte postarat o to, aby byl zcela bezpečný i tehdy, když se dítě na chvíli vzdálí z vašeho zraku. Největším nebezpečím je v dětské pokoji nábytek, pokud ho pořizujete, postarejte se, aby neměl ostré hrany, o které by se dítě mohlo uhodit. Dále myslete na to, že jsou děti zvědavé a snaží se na vše dosáhnout, odstraňte proto všechny těžké předměty, které by na sebe dítě mohlo snadno převrátit. Základem bezpečnosti jsou také kryty na zásuvky, děti jsou zvědavé a kryty se postarají, aby do otvorů nic nestrkaly. Co se týče uložení hraček, vždy je dávejte tak,a by se k nim dítě dostalo, pokud budou vysoko, dítě bude mít tendenci za nimi vylézt nebo použít židličku, aby se pro ně natáhlo. 

Další tipy

Děti si nejčastěji hrají na zemi, v dětském pokoji je proto vhodný koberec, nejlépe dětský, který je bude bavit. Jestliže disponujete plovoucí podlahou, pořiďte na ní vždy velký koberec, malé koberce a předložky se mohou pod dítětem při běhu smeknout a dítě se může zranit. Namísto velkého množství drobných šuplíků se pro menší děti vyplatí pořídit boxy a truhly, které umožní rychlý úklid, aby se děti o válející se hračky nezranily. 

Pokud kupujete nábytek a bojíte se větších investic, vyplatí se investovat do rostoucího nábytku, který můžete přizpůsobit tomu, jak děti rostou. Co se týče samotné výzdoby dětského pokoje, dbejte na teplé barvy, aby se dítě cítilo příjemně, velmi populární jsou i fototapety, které vypadají v dětském pokoji skutečně kouzelně.


18.11.2020

Doporučené odkazy

Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy