Dřevěná eurookna? Nejen do pasivního domu

„Jo, kamaráde, to si zapiš za uši! Kvalitní okna a dveře ti ušetří za topení." Tak takhle asi poučoval mistr stolař svého učedníka před desetiletími. Současnosti se již asi nedočkal, ale jeho slova se nás stále týkají.

Dnes se totiž taky snaží stavět svůj dům tak, aby ušetřil. Hlavně na energiích. A co nás při výběru oken a dveří zajímá dál? To je jednoduché: Životnost, snadná obsluha a údržba.

A proto si nejspíš zvolíme dřevěná okna, Vede nás k tomu ekonomická úvaha o úsporách energií. Stále blíž také máme k životnímu prostředí. A zde je to úplně jasné" Dřevo je obnovitelný materiál. Stromy navíc při svém růstu spotřebovávají oxid uhličitý, který je jedním z hlavních skleníkových plynů. Také proto je využívání obnovitelných materiálů důležitým předpokladem pro dosažení trvale udržitelného rozvoje naší Země.
Střídavý falc; fixní a otevíravé křídloStřídavý falc; fixní a otevíravé křídloStřídavý falc; fixní a otevíravé křídloSklo dělící příčka a nalepovací příčkySklo dělící příčka a nalepovací příčkyDvoukřídlové okno s předsazenými rámečky, lze otevřít a umýt sklo...Dvoukřídlové okno s předsazenými rámečky, lze otevřít a umýt sklo...Detail bezpečnostního kování oknaDetail bezpečnostního kování oknaBezpečnostní kování s ventilacíPředsazený rámeček - detailStulpová páka dvoukřídlového oknaDvoukřídlové okno - zavřené levé křídlo stulpovou pákouDvoukřídlové okno s předsazenými rámečky, lze otevřít a umýt sklo...

Prostě lepší konstrukce

Zvolili jsme tedy dřevěná okna. Jaká si však vybrat ? Nechceme, aby nám teplo z domu unikalo, a právě okna SOLID COMFORT (SC92) ze Slavony Slavonice mají výborné izolační vlastnosti. Odborně řečeno dosahují skvělé hodnoty součinitele prostupu tepla okna Uw=0,70W/m2K. Podle odborníků ze Slavony je tento profil okna konstrukčně odlišný od standardně používaných eurooken. Nemá zafrézovanou rámovou okapnici, proto nedochází k úbytku materiálu na spodní části rámu okna. Právě tím se zlepšuje tepelná izolace v této kritické části okna a zvyšují se hodnoty vnitřní povrchové teploty. Odtok vody je pak řešen vyfrézovanými odtokovými otvory v rámu, které vedou nad venkovní parapet.

Další konstrukční změnou okna ze Slavony proti klasickému eurooknu je větší překrytí křídla přes rám. Když se na podobné okno podíváte, působí na vás až dojmem, že není příliš silné. Tento kladný dojem je násoben zlepšenými tepelně-izolačními vlastnosti okna. Rám okna SC92 obsahuje tři těsnící profily, které jsou od sebe poměrně hodně vzdáleny. Tak vznikají velké těsnící komory, které zajišťují solidní tepelnou izolaci.

Parametry eurooken SOLID COMFORT:

  • zasklení izolačním trojsklem  Ug=0,5W/m2K SGG PLU4-18-4-18-PLU4, nový teplý distanční rámeček SWS V, argon
  • součinitel prostupu tepla rámu smrk Uf=0,70W/m2KDřevěná okna SOLID COMFORT SC92
  • součinitel prostupu tepla okna smrk Uw=0,70W/m2K
  • tři těsnění s dostatečně velkými komorami
  • mimořádně teplá spodní část rámu - unikátní konstrukce
  • vyšší hodnoty vnitřních povrchových teplot
  • zesílený profil okna na 92 mm

Tak tohle nevypáčím...

Všechna okna Slavona jsou standardně vybavena bezpečnostním kováním. Zvýšenou ochranu proti vloupání zajišťuje hřibový čep, který při uzavření zapadne do bezpečnostního pouzdra. Proto vám případný lapka okno prostě nevypáčí. Klasická okna totiž mají čepy hladké a ty zloděj vyháknout, nebo vypáčit, může. U celoobvodového kování používaného na oknech SLAVONA jsou také všechny uzavírací body bezpečnostní. Tak jsou samozřejmě zajištěna obě křídla dvoukřídlého okna.

Ta okna vás přežijí...

Nová výrobní technologie ve Slavoně prodloužila životnost u jejich výrobků díky povrchové úpravě na jednotlivých dílech oken a dveří. Tak jsou ošetřeny všechny povrchy, a zejména čelní dřevo. U něj by totiž mohlo při zvýšené vlhkosti docházet k jejímu nasáknutí. Na sklížená okna či dveře je poté nastříkána pod vysokým tlakem elastická lazura s UV ochranou.

Střídavé falcování

Inovativní výrobní technologie ve Slavoně navíc významně zvyšuje přesnost oken i dveří a umožňuje nové konstrukční možnosti. Každý jednotlivý díl okna je vyprofilován i předvrtán na velmi přesných strojích při jednom upnutí. Tímto je zajištěna dokonalá přesnost budoucího výrobku.
Velmi praktická je možnost „střídavého falcu". Než bychom vám popisovali tuto specialitu, kterou nelze běžně vyrobit, prohlédněte si obrázek. Pochopíte, že střídavý falc umožňuje v jednom okně použít fixní i otevírací křídlo.
Další novinkou jsou nalepovací příčky, které jsou z venkovní strany začepovány do okenního křídla. Jsou tak oproti jiným podobným produktům dokonale spojeny a jednolitě povrchově upraveny s celým křídlem okna.

Střídavý falc

www.slavona.cz

2.2.2011

Doporučené odkazy

SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří
Tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří , zaměřuje se na výrobu eurooken pro ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

rozajda
15.3.2011
Eurookna jsou dřevěná s dvojskly, dnes už spíš s trojskly.
weendy
20.2.2011
omlouvám se, ale tady na horách s eurokookny nejsou dobré zkušenosti,lidé se vrací ke klasickým dřevěným s dvoj či trojskly
Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy