5 důvodů, proč vyzkoušet malování podle čísel

Malování podle čísel je hitem poslední doby. Jde o způsob, díky němuž může profesionální obraz vytvořit i úplný začátečník, a ještě se přitom něco naučí. Ostatně i Van Gogh prý na začátku neměl žádný talent na malbu a podívejte se, kam až to dotáhl. V roce 2017 byl jeden z jeho obrazů vydražen za 66,3 milionů dolarů.

Pokud ještě váháte, zda je malování podle čísel vhodné právě pro vás, přečtěte si pár důvodů, proč mu dát šanci.

1. Získáte kompletní sadu

Pořídíte-li si sadu maluj podle čísel, dostanete kompletní balíček, který rozbalíte a můžete se pustit do práce. Nemusíte se trápit s výběrem správných barev ani velikosti štětců.

2. Hodí se pro začátečníky i zkušené umělce

Možná jste měli štětec v ruce naposledy na základní škole, nebo naopak malujete docela často. Malování podle čísel je vhodné pro obě skupiny lidí. Začátečníci by měli sáhnout po nízké obtížnosti, pokročilí naopak po náročnějším motivu.

3. Skvělé pro naučení se tónování

Dva různé odstíny stejné barvy mohou znamenat obrovský rozdíl v celkovém vzezření obrazu. S pomocí malování podle čísel se naučíte pracovat s jednotlivými odstíny, pochopíte, jak je malíři používají. Nejlépe se to ukazuje na přírodních motivech a krajinkách.

4. Pomůže rozvíjet kreativní dovednosti

Učíte se novým stylům a rozvíjíte svou představivost. Zvládnout jakýkoliv typ umění je otázkou procvičování, takže neváhejte a rozvíjejte své malířské schopnosti. Zkoušejte různé motivy a učte se různým technikám. Políčka a čísla barev vás vedou, vy se postupně učíte a příště něco takového zvládnete namalovat i bez předlohy.

5. Zvýšíte si sebevědomí

Po hodinách malování, soustředění a zároveň relaxování se dostaví pocit uspokojení. Z hotového obrazu budete mít dlouho radost, určitě si ho neváhejte pověsit doma na stěnu, ať si každý den můžete připomínat, co jste vytvořili.


19.9.2021

Doporučené odkazy

SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří
Tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří , zaměřuje se na výrobu eurooken pro ...
AC Heating - tepelná čerpadla
Nabízíme tepelná čerpadla vzduch-voda pro vytápění, vybavená inverterem-frekvenčním měničem, ...
RADION - Mgr.Stanislav Paleček
Firma RADION - Mgr.Stanislav Paleček se zabývá diagnostikou staveb od radonového průzkumu po ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy