Do přírody s elegancí - vstupte posuvnými dveřmi

Bývá příjemné vstoupit z domu rovnou na zahradu. A než se s přírodou osobně seznámíte, můžete si ji prohlédnout ještě z pokoje, třeba s hrnkem kafe v ruce.
Balkonové dveře - francouzská oknaBalkonové dveře - francouzská oknaSklopně odsuvné posuvné dveřeSklopně odsuvné posuvné dveřeNový dělený práh posuvných dveříZdvižně posuvné dveře - HS portál Zdvižně posuvné dveře - HS portál Zdvižně posuvné dveře - HS portál

A abychom si mohli venkovní prostředí z komfortu pokoje prohlédnout opravdu dobře, zvolíme například velká okna. Když však zatoužíme s přírodou co nejkratší cestou splynout, okna nám v tom budou spíš bránit. Pokud tedy není naším koníčkem skákání z oken. Potřebujeme tedy dveře. A i tady si můžeme zvolit: klasické otevíratelné okno, často označované jako francouzské , nebo některou z variant posuvných dveří.

O posuvných dveřích se občas říká, že nebývají bezpečné. Když však uvážíme, že si je můžeme nechat zasklít bezpečnostními skly, pak podobné fámy pozbývají smyslu. A jen pro úplnost - bezpečnostní skla se (stejně jako okna) osazují skly s nízkým součinitelem prostupu tepla (trojskla Ug= 0,5 W/m²K). Proto zaručují velmi dobré tepelně-izolační vlastnosti.

Vybírejte ze dvou základních typů

  • Sklopně odsuvné posuvné dveře jsou konstrukčně velmi podobné oknům. Nově jsou vybaveny nízkými dělenými prahy s přerušeným tepelným mostem. Výhodou těchto dveří je stejný design s ostatními okny a běžnými balkonovými dveřmi. Proto zaručují i stejnou tepelnou izolaci jako okna , jsou totiž stejně utěsněná. Liší se pouze kováním, které umožňuje jejich pohyb.
  • Zdvižně posuvné dveře - HS portál (HEBE SCHIEBE) si získávají stále větší oblibu mezi ostatními systémy posuvných dveří díky snadnému, komfortnímu ovládání a bezbariérovému prahu. Ten je vysoký jen 17mm a je sklolaminátový, proto přerušuje tepelný most. Nevýhodu tohoto typu dveří je horší utěsnění některých variant.
    Ačkoli na první dojem působí tyto dveře velmi lehce a křehce, lze je využít pro pro opravdu velké dveře, které mají i vyšší hmotnost. Jejich křídlo se posouvá ve vlastní kolejnici paralelně s rámem a neotvíravou částí, vozíky, na kterých dveře "jezdí", jsou elegantně skryty uvnitř posuvného křídla.
    Zdvižně posuvné dveře se vyrábí se v různých provedeních jako jednokřídlové a dvoukřídlové s více variantami směru otevírání křídel. Pro pasivní domy je vhodné dvoukřídlové provedení s fixním a posuvným křídlem (schema A).

Související články:

Okna vybírejte pečlivě, bunkr není řešení

Dřevěná eurookna? Nejen do pasivního domu

Hliník se odstěhoval na okna

Za vchod do domu se nestyďte!


12.3.2011

Doporučené odkazy

Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...
SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří
Tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří , zaměřuje se na výrobu eurooken pro ...

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy