Jak se vyznat v úrokových sazbách hypoték?

Jednotlivé banky a hypoteční instituce přicházejí se stále výhodnějšími podmínkami jednak proto, aby si udržely stávající klienty, a jednak samozřejmě proto, aby nalákaly nové zájemce. Hypoteční specialisté nedopočují obíhat banky osobně a zjišťovat jejich podmínky, jelikož každá instituce bude zájemce přesvědčovat, že právě její nabídka je pro vás tou nejvýhodnější. Navíc hrozí, že když zvolíte špatně a nepodaří se vám půjčku na bydlení získat, banka toto zamítnutí zaznamená do bankovního registru a pak pro vás bude složité žádat následně o půjčku na bydlení u jiné banky.

Volte moudře a mějte přehled o situaci na trhu

Volba vhodné hypotéky je jedním z nejdůležitějších životních rozhodnutí, jelikož výše splátek a délka splatnosti významně ovlivní život celé rodiny na dlouhé roky v budoucnu. Proto je třeba si vše důkladně rozmyslet a rozhodnout se opravdu správně. Předejít komplikacím lze tím, že získáte informace o všech hypotékách na trhu. V tom vám může pomoci srovnávač Porovnej24.cz a jeho kalkulačka hypotéky. Zadáte základní údaje a tak zjistíte, které hypotéky odpovídají vašim parametrům a jsou pro vás dostupné. Navíc můžete využít službu, kterou nenajdete u žádných jiných institucí. Jedná se o vypočítání vaší šance na získání půjčky na bydlení.

Přečtěte si také: Už brzy si běžní lidé nebudou moci hypotéku dovolit

Ukázkové kalkulace hypotéky

Při rozhodování o hypotéce budete mít zřejmě dilema, zda zvolit nižší splátky a delší dobu splácení, nebo mít hypotéku co nejdříve splacenou, ovšem za cenu vyšších měsíčních splátek. Toto rozhodování je obtížné s ohledem na nepředvídatelnost životních situací, které se mohou rázem otočit o 360 stupňů. Hypoteční specialisté se většinou přiklánějí k první variantě. Vycházejí z toho, že nelze předvídat, jako situaci bude mít klient třeba za deset či za dvacet let. Pokud by tedy váš rozpočet byl našponovaný kvůli vysokým měsíčním splátkám, mohla by vás finančně položit i běžná životní situace, jako je nehoda v domácnosti, nutná oprava auta, ztráta zaměstnání a jiné. Cenové srovnání pomocí hypoteční kalkulačky vám pomůže najít vhodnou hypotéku s nízkými splátkami, díky kterým budete splácet hypotéku bez problémů v jakékoliv situaci.

Přečtěte si také: Co s hypotékou po rozvodu?


15.5.2018

Doporučené odkazy

M.T.A. dodavatel materiálů pro dřevostavby
Obchodní společnost specializující se na dodávky konstrukčních, izolačních, těsnících a ...
SCHIEDEL-komínové systémy
Společnost SCHIEDEL, a.s . je předním výrobcem komínových systémů na českém trhu s více než ...
AC Heating - tepelná čerpadla
Nabízíme tepelná čerpadla vzduch-voda pro vytápění, vybavená inverterem-frekvenčním měničem, ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy