I panelákové fasády potřebují pravidelně umývat



Fasády paneláků na českých sídlištích v posledních desetiletích prošly proměnou. Většina z nich oblékla nový kabát v podobě zateplené fasády. Aby však domy zůstaly pěkné a především funkční, je potřeba je pravidelně čistit. 

 

 

Do údržby byste se však neměli pouštět sami, protože čištění fasády není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Kýbl s vodou a kartáč vám opravdu stačit nebudou, zateplená fasáda si žádá mnohem komplikovanější péči. Proto byste si měli objednat profesionální firmu, která se o všechno postará. 

Jednou z takových firem je společnost ARS, která se specializuje na mytí fasád panelových a bytových domů. Vyškolení pracovníci se specializují zejména na čištění zateplených fasád od organických nečistot – řas a plísní. Tyto nečistoty se velmi často vyskytují na stinných stranách domů v oblastech, kde je vysoká vlhkost. 

Organické nečistoty snižují účinnost zateplení a kazí estetický dojem a mohou i neblaze působit na zdraví obyvatel panelového domu.

Účinné čištění paneláku krok za krokem

1. Pracovníci nejprve fasádu ošetří kvalitním fungicidním přípravkem, zlikvidují tak veškeré organické nečistoty, plísně a řasy.
2. Povrch opláchnou horkou tlakovou vodou nebo parou s velmi nízkým tlakem, která neponičí povrch fasády.
3. Na očištěnou fasádu aplikují preventivní ochranný nátěr, který brání dalšímu usazování organických nečistot. Nátěr má účinnost 5 až 12 let.

Jak často by se měla fasáda panelového domu čistit?

Obvykle se doba mezi jednotlivými čištěními pohybuje mezi 5 a 8 lety. Vše je však velmi individuální, řídit byste se měli především podle stupně znečištění a typu fasády. Zejména u zateplených domů se doporučuje častější čištění, protože už částečné znečištění fasády způsobuje výrazné oslabení účinnosti a zkracuje životnost celého zateplovacího systému.

Kromě zateplených fasád panelových a bytových domů se společnost ARS věnuje i čištění fasád z břízolitu nebo kachliček. Kromě čištění fasád se firma věnuje i odstraňování grafitti.

Jak probíhá spolupráce s odborníky z ARS?

Pokud zjistíte, že by vaše fasáda potřebovala vyčistit, stačí se obrátit na odborníky a pak už všechno nechat na nich. V poptávce co nejpodrobněji popište co nejpřesněji o jakou fasádu se jedná. Na základě poptávky vám technik vysvětlí postup práce a sdělí přibližnou cenu čištění fasády a domluví si s vámi termín schůzky a provedení vzorku vyčištění. Podle toho navrhne vhodný technologický postup. 

Společnost ARS se čištění fasád panelových domů od plísní a jiných organických nečistot věnuje nejen v Praze, ale po celé České republice už více než 20 let. 

Firma disponuje veškerou technikou pro zabezpečení strojového čištění fasád – vysokozdvižnou plošinou, která umožní čištění fasád i střech ve výškách i na hůře přístupných místech, a profesionálními přístroji pro šetrné čištění fasád tlakovou vodou.

Kombinace metod, které firma nabízí vám pomůže udržet vaši fasádu zářivě čistou po dlouhou dobu. Investice, kterou uděláte vám navíc do budoucna ušetří dost peněz za případnou výměnu.


27.5.2021

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy