Vzhůru do bazénu. Seč, Orlík nebo Balaton? Ideální čas na pořízení je právě teď!

Léto se nezadržitelně blíží. Jak si s rodinou užít dny plné slunce a odpočinku, když dovolená je tak krátká? Ideálním řešením je dostatečně velký bazén na vlastní zahradě, který umožní relaxovat i plavat podle libosti. Pokud chcete být na léto včas připraveni, měli byste s úvahami o jeho pořízení začít právě teď. Stavebně jednoduché, a přitom efektní a kvalitní řešení koupání na mnoho let poskytují například zapuštěné laminátové bazény Balarepo. Co si pořídit třeba Seč, Orlík nebo rovnou Balaton? Díky jejich konstrukci v nich voda zůstává celoročně, takže na podzim nemusíte řešit jejich vypouštění.
Balarepo _OrlíkBalarepo_BalatonBalarepo_SečBalarepo_Seč

Laminátové bazény Balarepo jsou dokonale pevné a hladké. Protože se vyrábějí jako jednolité, nemají žádné spáry po lepení či svařování, takže se není třeba obávat vzniku problému ve spojích. Laminát zaujme i svými vlastnostmi - neoxiduje, věkem nekřehne, je tepelně i tvarově stálý a velmi odolný proti mechanickému poškození. Díky tomu si lze bazén bez problémů užívat po mnoho let. Jeho konstrukce a povrchová úprava umožňuje ponechat v něm vodu po celý rok, a to bez obav z poškození mrazem. Ušetříte tak nejen nemalé peníze za tisíce litrů vody, ale nemusíte si ani dělat starosti s tím, jak a kdy bazén na podzim vypustit.

Jak na zapuštěný bazén?

Před pořízením bazénu důkladně zvažte jeho umístění. Ideální je slunné místo v dostatečné vzdálenosti od stromů a keřů, abyste snížili možnost padání listí a různých větviček na vodní hladinu. Jestliže bazén zastřešíte, budete si moci užívat koupání od jara až do podzimu.

Vlastní výstavba je jednoduchá - laminátová konstrukce bazénů Balarepo velmi pevná, takže stačí pořídit výkop jen o něco málo větší, než je vlastní bazén a jeho dno vybetonovat.

Na podkladovou desku se poté uloží tvrzený polystyren o tloušťce 5cm. Na ten se již usazuje samotný bazén. Protože jsou všechny typy bazénů Balarepo již z výroby tepelně izolované speciální pěnou, už není nutné řešit jejich další tepelnou izolaci a stěny bazénu na dotek působí teple.

Již vybaveno technologiemi

Bazény se dodávají vždy již vybavené všemi požadovanými komponenty, takže se zabudovávají snadno a rychle. Granitová povrchová úprava je vysoce odolná proti chlorované vodě a lze si podle vkusu vybrat z mnoha barevných provedení. Obvykle se konstrukce zasypává suchým betonem, bazén se přitom současně napouští vodou, přičemž výška vodní hladiny vždy musí být zhruba o 15-25cm v předstihu před výškou zásypu. Na závěr se provede úprava terénu.

Vzhledem k tomu, že všechny typy bazénů jsou vybaveny pochozím límcem, je finální provedení dlažby, obkladu či dřevěné terasy velmi jednoduché. Samotné zapuštění bazénu do připraveného výkopu a jeho instalace je hotova během jediného dne. Pokud se povede skloubit stavební práce tak, aby na sebe plynule navazovaly, lze se koupat do týdne po napuštění bazénu.

Seč, Orlík, nebo Balaton?

Důležitým krokem je i vlastní výběr typu bazénu. Záleží přitom jak na vašich požadavcích, tak na prostorových možnostech pozemku. Podstatným faktorem je i cena.

Typický oválný bazén Seč se bude skvěle vyjímat i na menší zahradě. Jeho rozměry 6,50 x 3,00 x 1,35m však umožní si vychutnat všechny vodní radovánky do sytosti. Tento bazén střední velikosti s příjemnou hloubkou je vybaven širokým pohodlným schodištěm, které nabízí pohodlné posezení i vstup do vody. Bazén Balarepo Seč s rozměry 6,50 x 3,00 x 1,35m a základním vybavením (filtrace, skimmer atd.) lze pořídit od 150 000 Kč (bez DPH).

Téměř osmimetrový Orlík se vejde i na úzký pozemek, ocení ho proto i majitelé protáhlých, ale do šířky nevelkých zahrad. Rozměry 7,90 x 3,30 x 1,45m umožní pořádně si zaplavat kdykoli se vám zachce. Vodní radovánky si tu můžete užít nejen s rodinou, ale možnost se vykoupat bude vítaným zpestřením třeba i při grilování s přáteli. Bazén Balarepo Orlík, který má klasický oválný tvar, lze pořídit se základním vybavením (filtrace, skimmer atd.)od 200 000 Kč (bez DPH).

Majestátní Balaton se chlubí úctyhodnými rozměry 8,00 x 3,90 x 1,50m. Jedná se o obdélníkový bazén, který na zahradě díky jeho impozantnosti nikdo nepřehlédne. Svými parametry sice požaduje velké nároky na prostor, za ně však poskytne luxus opravdu velké vodní hladiny. Balaton ocení všichni, kdo opravdu milují vodu a hodlají si léto co nejvíce užít. Bazén Balarepo Balaton se základním vybavením (filtrace, skimmer atd.) lze pořídit od 250 000 Kč (bez DPH).

Více informací naleznete na www.balarepo.cz


31.3.2014

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy