Zablokovaná okenní klika zajistí bezpečí pro naše nejmenší

Jedním z důležitých hledisek pro výběr okna by měla být i jeho bezpečnost, a to nejen bezpečnost ve smyslu odolnosti vůči vloupání. Především ve vztahu k dětem je nutné jí věnovat odpovídající pozornost, protože dětská zvědavost a vynalézavost nezná hranic.
bezpečnostní klika na Domu Snů - Zroj SlavonaKlika MACO Rhapsody 1. s pojistkou, 2. zamykací

Ve chvíli rodičovské nepozornosti vyleze dítě na židli, na parapet, chce se podívat z okna...a obrovský malér může být na světě. Zabránit malým objevitelům zkoumat svět za oknem přitom umí jednoduché, spolehlivé a levné zařízení - bezpečnostní okenní klika s dětskou pojistkou.

Princip bezpečnostní kliky s blokovacím tlačítkem je naprosto Foto z realizace Domu Snů - Zdroj Slavona jednoduchý. Okenní klikou lze otáčet a tak otevírat a vyklápět okno jen po zmáčknutí blokovacího tlačítka na klice. Malé děti ještě nedokáží pohyb zkoordinovat natolik, aby obě činnosti provedly současně.

Druhou variantu pak představuje bezpečnostní klika se zámkem, a ta už v lumpárnách zabrání i starším dětem. Pomocí klíče se totiž uzamkne madlo kliky, kterou pak nelze otáčet.

U obou typů klik - s blokovacím tlačítkem i se zámkem - lze okno zajistit proti pohybu jak v poloze zavřeného okna, tak ve výklopné větrací poloze. Děti tedy nejsou v bezpečí pouze za utěsněným zavřeným oknem, ale mohou mít okno i ve výklopné poloze a stále jej nedokáží samy otevřít.

Montáž kliky není nic technicky náročného, ani finančně nákladného. „A pokud už máte nová plastová nebo dřevěná okna instalována, není problém standardní kliku vyměnit za tu naši - bezpečnostní," říká Ing. Lubomír Kaplan ze společnosti MACO, která bezpečnostní kliky vyrábí a dodává na český a slovenský trh. Taková investice do bezpečí dětí vyjde řádově na stovky korun, bez nadsázky jde tedy o investici k nezaplacení.

Více na: http://www.bezpecnaokna.cz/

Výrobce okenního kování MACO nabízí inteligentní bezpečnostní systém MACO i.S., který se skládá z řady vysoce odolných i.S. uzávěrů a válečkových i.S. čepů, jež se po otočení klikou zcela lehce a tiše zasunou do uzávěrů a okno bezpečně zavřou. To, že konstruktéři rakouské rodinné společnosti MACO odvedli kvalitní práci, dokládá fakt, že více než třetina oken vyrobených v České republice je osazena právě kováním MACO. Značka MACO tak má na českém i na slovenském trhu největší podíl.

Související články:

Okna zabezpečená proti zlodějům

Dřevěná okna nejen do pasivního domu

Oči domu - okna ze dřeva

Okna v Domě snů

Jak si vybrat okna

18.6.2010

Doporučené odkazy

SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří
Tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří , zaměřuje se na výrobu eurooken pro ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

jaguska
22.6.2010
Výborný nápad, tohle by se nám doma moc hodilo.
lijan
21.6.2010
máme namontovanou kliku a uzamykání s klíčem na balkon, k vůli dětem bezpečné
jaguska
20.6.2010
Vypadá to výborně, taky si něco takového pořídím.
Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy