Vyzkoušejte si tapetování

Pokud toužíte po změně interiéru, módní designové tapety Fiona od společnosti Flügger jsou vhodným řešením pro Vaše touhy. Pro aplikaci tapet můžete využít pomocnou ruku odborníka, ale pokud se rozhodnete o vlastní iniciativu, věřte, že při dodržení následujících jednoduchých kroků docílíte originálního výsledku, který Vás i Vaše přátele příjemně okouzlí.

Při výběru tapety je nutné brát v úvahu podmínky, v nichž bude používána. Například zvolit omyvatelnou tapetu, pokud bude vystavena nečistotám a mastnotě. Je také dobré vědět, že z role o délce 10,05 m a šířce 0,53 m tapety získáte 3-4 pásy. Pokud změříte výšku svých stěn a vypočítáte, kolik potřebujete pásů o šířce 0,53 m, vyjde vám, kolik musíte koupit rolí tapety.

A nyní je již možné pustit se do samotného tapetování:

Příprava stěny

Zajistěte správnou přilnavost - tj. odstraňte staré tapety, nesoudržné nátěry a vymalovanou stěnu umyjte vodou zředěnou čistícím prostředkem Flügger Fluren 37.

Tmelení a stěrkování

Případné drobné nerovnosti zatmelte. V případě, že má stěna hrubší povrch, je potřeba ji celou vystěrkovat nebo zbrousit. Zatmelené nebo savé povrchy natřete penetračním nátěrem Flügger Sealer.

Nanesení lepidla

Naneste lepidlo Flügger 377 v dostatečném množství na plochu stěny odpovídající dvěma pásům tapety. „Lepidlo nanášejte válečkem, v těžko dostupných místech použijte štětec," upřesňuje Gabriela Šebestová ze společnosti Flügger.

Nalepení tapety

Před nalepením tapety vypněte jističe a odšroubujte kryty elektrických zásuvek a vypínačů. Poté předem odměřený pás nalepte od shora s malým přesahem (3 - 5 cm, záleží na druhu tapety). První pás musí být nalepen zcela vertikálně, proto pro vyznačení svislé pomocné čáry použijte olovnici nebo vodováhu. U okenních rámů a zárubní tapetu přelepíte asi 3 cm přes jejich okraj. Zakryjete tak případnou drobnou spáru a nerovnosti. Běžný postup vyžaduje začít lepit od stěny s okny, ale pokud má místnost jinou dominantu, například komín od krbu, začněte raději od vertikály nad středem krbu a pokračujte směrem dozadu, za roh. Další pásy napojujte vždy dle vzoru.

Vyhlazení tapety

Jakmile je tapeta nalepena, vyhlaďte tapetovacím kartáčem nebo hladítkem. Přebytek lepidla a vzduchové bubliny musejí být dokonale vytlačeny.

Oříznutí tapety

Tapetu u stropu a u podlahy seřízněte pomocí ostrého nože a široké špachtle. Prořízněte otvory pro elektrické zásuvky.

Inspirace

Společnost Flügger je významným dodavatelem vliesových designových a přetíratelných tapet Fiona, Naši zákazníci mají možnost vybrat si z mnoha moderních kolekcí jako Scandinavian Combinations, Personal Stripes, DeLuxe, Nordic Leaves, Light & Bright, Happy Nature, Vallila a na trh nedávno uvedené kolekce Fioton NW. Tato kolekce disponuje 56 různými vzory decentních a jemných barev vhodných k vzájemné kombinaci. Je navržena tak, aby okouzlila všechny generace preferující různé styly. Kvalita byla testována v Ytkemiska Institutu ve Stockholmu a výsledek je velice přesvědčivý - maximální kryvost, odolnost vůči mastnotě, snadné lepení a navazování vzoru činí tuto kolekci jednoduše neodolatelnou.

Kompletní sortiment si můžete prohlednout na www.fiona-walldesign.com. K dostání ve všech prodejnách Flügger. Cena roje je 799 Kč.


31.1.2012

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy