Využijte solární energii a ušetřete

Již řadu let mají na našich zahradách své místo solární sprchy a panely pro solární ohřev vody. Přírodní solární energii získáte zdarma a tak proč ji nevyužít, když s její pomocí je možné ušetřit nemalou finanční částku? Navíc se jedná o zcela ekologické řešení, takže na misce vah zcela jasně vítězí plusová strana.
solarni ohrev vodysolarni sprcha

Dobrá volba - solární sprcha

Solární ohřev vody je tak jasná volba. Solární sprcha se na našich zahradách zabydlela již před mnoha lety. Tehdy se jednalo o poměrně primitivní zařízení, více či méně úspěšně vyrobené svépomocí. Dnešní solární sprchy jsou nejen účelné, ale splňují náročná estetická měřítka a v nabídce si vybere každý. Lze je využít jak z hygienických důvodů před koupáním v zahradním bazénu, tak také po koupání ke spláchnutí zbytků chlóru Jsou však vhodné i k prostému ověžení, což oceňují zejména rodiny s malými dětmi a starší lidé. Solární sprcha se vyrábí ve variantě volně stojících i napevno zabudovaných. Pokud sprchu užíváte v souvislosti s provozem svého malého soukromého moře, je optimální umístit ji co nejblíže bazénu. Solární sprcha obsahuje ve svém těle či podstavci zásobník na vodu. V něm se za pomoci sluneční energie a naprosto zdarma ohřívá voda o vstupní teplotě 15 stupňů Celsia až na 60 stupňů a regulovaným připouštěním studené vody pak je možné dosáhnout takové teploty, která pro vás bude co nejpříjemnější. Pořízení solární sprchy není nikterak finančně náročné a standardní výrobek můžete pořídit v ceně nepřevyšující dva tisíce korun. Pro běžný provoz k zahradnímu bazénu jsou tyto sprchy zcela dostačující. Pro ty, kteří upřednostňují vysoce luxusní designové výrobky, jsou v tomto duchu připravené i solární sprchy. Předpokladem fungování solárních sprch je napojení na vodovodní řád, nebo na zahradní hadici. Ať máte na zahradě bazén zapuštěný, volně stojící či nafukovací, solární sprcha je vždy jeho výtečným doplňkem.

Solární sprchy s objemem 20-38L - http://www.hawaj.cz/solarni-sprcha.html

Prodlužte si léto se solárním ohřevem bazénu

Vzhledem k tomu, že léto u nás není zárukou teplého počasí bez kolísání teplot, lze také využít solární ohřev bazénu. Prostřednictvím solárního programu můžete zvednout teplotu vody až o několik stupňů, zvýšit tak koupací komfort a zdarma si i prodloužit koupací sezónu až o dva měsíce. Z těchto důvodu je solární ohřev bazénu stále více oblíben a využíván. Panely pro solární ohřev vody fungují na principu pohlcování tepelné energie slunečních paprsků a následného předávání do vody, která panelem proudí. Chladná voda z bazénu je pomocí filtračního systému vháněna do panelu, kde dochází k jejímu ohřevu a pokračuje nazpět do bazénu. Solární ohřev bazénu dokáže zvýšit teplotu vody až o šest stupňů.

Jak vidno, ne všechno, co je kvalitní, musí být nutně drahé. Solární ohřev vody představuje využití přírodní energie, která šetří nejen finance, ale i životní prostředí.

Zdroj : http://www.havaj.cz/solarni-sprchy.html


18.7.2013

Doporučené odkazy

SCHIEDEL-komínové systémy
Společnost SCHIEDEL, a.s . je předním výrobcem komínových systémů na českém trhu s více než ...
AC Heating - tepelná čerpadla
Nabízíme tepelná čerpadla vzduch-voda pro vytápění, vybavená inverterem-frekvenčním měničem, ...
Evora CZ, s.r.o.
Moderní technologie pro větrání a vytápění rodinných domů a budov, zdravotechnika, centrální ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy