Vybíráme krytinu pro podlahové vytápění

Rozhodli jste se, že si pořídíte podlahové vytápění, ale nevíte, jestli si bude rozumět s vybranou podlahovou krytinou? Hodnota tepelného odporu materiálu má zásadní vliv na dimenzování systému. Nejlépe vedete teplo keramická dlažba a přírodní či umělý kámen. Vhodný je i laminát a vinyl, problém naopak nastává u koberců s chlupem vyšším než 1 cm. Podrobnosti nám prozradili řemeslníci z firmy podlahy Liberec a my se s vámi rádi podělíme.

Proč si vybrat keramickou dlažbu nebo kamennou dlažbu?

Keramická dlažba je pro podlahové vytápění jako stvořená. Bohužel má určité nevýhody, kvůli kterým se nepoužívá ve všech prostorách. V prvé řadě jde o chladný povrch, což není zrovna praktické mimo topnou sezónu. V řadě druhé pak estetika - někdo si zkrátka nedokáže představit dlažbu jinde než v koupelně, na WC, v kuchyni a v předsíni.

Podlaha

Dřevo a podlahové vytápění? Jde to, ale...

Dřevomilci se musí připravit na určitá omezení. Firma doporučuje pouze dřevěné plovoucí podlahy Liberec, u kterých bezproblémové použití s podlahovým vytápěním garantuje výrobce. Jako naprosto nevhodné se jeví měkké a nestabilní dřeviny (např. smrk, javor a buk). Obecně podlaháři doporučují lepenou podlahu, protože dřevo ukotvené k podkladu má výrazně lepší vlastnosti než plovoučka.

Dřevo a podlahové vytápění? Jde to, ale…

Tip: Vybrali jste si elektrické podlahové vytápění? Před uvedením do provozu nezapomeňte na revizi! Obraťte se na odborníky z ABAXu, kteří provádí revize elektrospotřebičů v rámci celé ČR!

Populární laminát je naprosto vyhovující

Laminátové podlahy zažívají boom, a proto je otázka, zda se hodí pro podlahové vytápění, vskutku na místě. Odpověď vás potěší - dvouvrstvé a třívrstvé laminátové podlahy mají slušnou tepelnou vodivost. Opět platí, že lepšího efektu dosáhnete v případě fixace k podkladu. Přesto jsou plovoucí podlahy z lamina lepší volbou než dřevěné plovoucí podlahy.

Populární laminát je naprosto vyhovující

Napadají vás další otázky související s volbou materiálu podlahové krytiny pro podlahové vytápění? Směřujte je přímo na podlaháře - rádi vám s výběrem poradí a doporučí vhodné řešení na míru vašemu bydlení.


28.2.2016

Doporučené odkazy

Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy