Úvěr bez zajištění nemovitosti

Chcete peníze a nechcete zastavovat nemovitost? Zde je řešení:

Spousta lidí chce rekonstruovat, stavět, nebo si půjčit část peněz na koupi, ale nechce hned zastavovat několika milionovou nemovitost je kvůli několika stům tisícům.

Všude je však prezentována hypotéka, nebo úvěr od Stavební Spořitelny (SS) jako úvěr pouze se zajištěním nemovitosti. To však není pravda a pokud potřebujeme úvěr až do 500.000,- Kč můžeme si zajistit  úvěr bez zajištění nemovitostí. Stejně jako u podobné varianty nestandardní hypotéky bez prokazování příjmů, u kterého nemusíte prokazovat kolik berete a jaké máte příjmy. Ten je vhodný především pro podnikatele, kteří optimalizují daňové přiznání.

Vraťme se ale k možnosti vzít si úvěr bez zajištění  nemovitostí. Tento typ úvěru je možný pouze při prokazování účelovosti zapůjčených peněz (faktury, kupní smlouva ..). Tento účel musí být spojen s pořízením, nebo úpravou vlastního bydlení. Nejde proto použít tzv. neúčelově (koupě auta, sekačky...).  Je tedy vhodný zejména při situacích, kdy chcete rekonstruovat byt, který je ve vlastnictví obce, nebo je družstevní. To jsou situace, kdy nemovitost nemůžete zastavit. Také je výhodný například pokud Vám chybějí nějaké peníze na dostavbu RD, na okna, kuchyň atd... Jako třetí nejobvyklejší využití je při koupi. Hodně často se klienti dostanou do situace, kdy jim tento úvěr pomůže při úvěrování v bance, kde si nemusí vzít 100% hypotéku za úrok 6,74%, ale 85% hypotéku za úrok 5,19%. Určitě uznáte, že je to rozdíl, který si můžete spočítat pomocí hypotečního pravítka.

Možnost získat úvěr bez zajištění nemovitostí je možno pouze u některých Stavebních spořitelen. Metodiku a jak se výše získaného úvěru zjistí Vám bohužel v tomto článku vysvětlovat nemohu. Pokud bych to chtěl udělat, bude z toho malý seriál a bohužel ne úplně jistý, protože Stavební spořitelny posuzují takové aspekty jako třeba zda jste klientem, zda spoříte jinde atd. Dobrá zpráva je však ta, že pokud jste například životními partnery, můžete získat až 1.000.000,- Kč.

Pokud Vás tato možnost zaujala a chtěli byste se informovat o možném zajištění, kontaktujte nás pomocí rychlého kontaktu nebo on-line hypotéky.

Radim Fichtner
Hypoteční poradce

 

mobil:   +420 725 600 873
e-mail:  fichtner@hypodilna.cz
adresa: Na Poříčí 1041/12, 110 00, Praha 1
           Palác YMCA, 4. patro
web:    http://www.hypodilna.cz/


2.11.2009

Doporučené odkazy

SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří
Tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří , zaměřuje se na výrobu eurooken pro ...
SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby interiérů a ...
Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy