Unikátní řešení pro vytápění bytových domů

Novinku snižující náklady na vytápění připravila pro obyvatele bytových domů česká společnost ACOND působící v oboru vytápění a vzduchotechniky. Hlavními přednostmi nového řešení jsou nulové pořizovací náklady a mimořádně nízká hlučnost, která je přizpůsobena panelovým domům, v nichž je právě tento aspekt velmi důležitý. Při splnění základních podmínek lze dosáhnout až 60% snížení nákladů za teplo a teplou vodu.

Praha, 10. května 2013

Téměř každý panelový dům hledá v současné době možnost, jak ušetřit za vytápění i ohřev vody. Proto ACOND a.s., ryze česká rodinná firma se 40letou zkušeností v oboru vytápění a vzduchotechniky, uvedla na trh jedinečné tepelné čerpadlo, které je konstruováno přímo pro využití v bytových domech.

ACOND_ilustracni foto_panelak

Tepelné čerpadlo ACOND vzduch/voda pro bytové domy, které vyrábí teplo a teplou vodu za méně než 300 Kč/GJ, je kromě mimořádně kvalitního technického a ekologického provedení výjimečné hlavně díky svému odhlučnění. Do současné doby vyráběná tepelná čerpadla nebyla pro instalaci v panelovém domě příliš vhodná, zejména kvůli hlučnosti a vibracím. V případě tepelného čerpadla ACOND se však v průběhu několikaletého vývoje podařilo hluk eliminovat uzavřením strojovny do protihlukových panelů, uložením zařízení na několik vrstev silentbloků či předimenzováním výměníků a vzduchovodů a tím podstatného snížení rychlosti proudícího vzduchu. „Podařilo se tak nejen splnit velmi přísné hygienické limity, ale i dosáhnout výrazně nižších hodnot. Nejčastější otázkou návštěvníků vytápěných bytových domů z řad zájemců a projektantů je: To už to běží?," říká Jiří Hanus, předseda představenstva ACOND a.s.

Dalším významným benefitem tepelného čerpadla ACOND jsou okamžité finanční úspory, které snad každou domácnost zajímají ze všeho nejvíce. Ty mohou v zateplených bytových domech s vyměněnými okny dosáhnout až 60 % v porovnání s dodávkami tepla a teplé vody z centrálního zásobování. Velké úspory vznikají jak samotným úsporným provozem tepelného čerpadla, tak výrobou tepla přímo v místě a eliminací velkých ztrát na rozvodech tepla po městě.

Počáteční investici plaťte až z dosažených úspor

Pro financování počáteční investice nabízí ACOND několik způsobů.

Jedním z nich je i možnost nulové investice při pořízení ze strany zákazníka. Ten po instalaci tepelného čerpadla, které je zajištěno od společnosti ACOND, ihned využívá levnější zdroje tepelné energie. Pořizovací náklady za čerpadlo pak zákazník platí až z dosahovaných úspor. Jedná se o takzvanou metodu EPC (Energy Performance Contracting).

Co se týká formálních záležitostí (stavební řízení atd.), o ty se zástupci společnosti také postarají. „Zákazník se nemusí obávat ani nárůstu cen energií - s tepelným čerpadlem ACOND bude totiž podstatně pomalejší. Zároveň po celou dobu trvání smlouvy poskytujeme kompletní servis včetně plné záruky na tepelné čerpadlo. Váš rozpočet tak nezatíží ani výdaje spojené s jeho revizí či opravou," říká Jiří Hanus, předseda představenstva ACOND a.s.

Další možností financování je samozřejmě zakoupení tepelného čerpadla zákazníkem (například společenstvím vlastníků jednotek). Není potřeba mít obavy o návratnost investice do tepelného čerpadla, neboť pořizovací náklady se díky uspořené energii velmi rychle vrátí. Návratnost závisí na cenách tepla a pohybuje se přibližně v rozmezí 3,5 roku (při ceně 750 Kč/GJ) až 7 let (při ceně 550 Kč/ GJ). Životnost tepelného čerpadla je 20 let. ACOND poskytuje záruku 10 let na kompresory a 5 let na tepelné čerpadlo.

Poslední možností je prodej tepla - za instalaci a provoz čerpadla neplatí zákazník vůbec nic, platí pouze za dodané teplo. V tomto jediném případě se však zákazník nestává majitelem dodaného tepelného čerpadla.

Tepelná čerpadla přinesou úsporu v zateplených bytových domech s vyměněnými okny. Pro instalaci této pokrokové a úsporné technologie jsou potřeba jedna až dvě místnosti v suterénu, bývalá kočárkárna, prádelna, kolárna apod.

Díky zvyšující se poptávce po tepelných čerpadlech a s tím souvisejícím plánem na rozšíření modelové řady čerpadel ACOND se společnost rozhodla realizovat výstavbu nové výrobní haly, která bude situována vedle té současné v Milevsku, v jižních Čechách. Prvotně zde bude zahájena rozšířená výroba tepelných čerpadel ACOND vzduch - voda pro rodinné domy. Následně bude rozběhnuta produkce speciálních čerpadel pro úsporné vytápění panelových domů a později se výroba rozšíří i o zemní tepelná čerpadla. Zahájení provozu nové výrobní haly je plánováno na 1. 1. 2014.

O společnosti ACOND a.s.

Společnost ACOND a.s. je ryze česká rodinná firma se 40letou zkušeností v oboru vytápění a vzduchotechniky. Na trhu s tepelnými čerpadly působí úspěšně již deset let. Společnosti se podařilo nainstalovat již více než 18 600 topných a chladicích systémů v celé České republice. ACOND a.s. je členem Hospodářské komory České republiky, Svazu chladící a klimatizační techniky a Asociace pro využití tepelných čerpadel Czech Heat Pump Association a European Certified Heat Pump Installer. V roce 2013 získala společnost ACOND a.s. ocenění Společnost roku, které vyhlašuje Oblastní kancelář Milevsko Jihočeské hospodářské komory. Tepelná čerpadla ACOND byla mnohokrát oceněna na mezinárodních výstavách.


18.5.2013

Doporučené odkazy

Evora CZ, s.r.o.
Moderní technologie pro větrání a vytápění rodinných domů a budov, zdravotechnika, centrální ...
AC Heating - tepelná čerpadla
Nabízíme tepelná čerpadla vzduch-voda pro vytápění, vybavená inverterem-frekvenčním měničem, ...
SCHIEDEL-komínové systémy
Společnost SCHIEDEL, a.s . je předním výrobcem komínových systémů na českém trhu s více než ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy