Tipy na dárky pro milovníky vína

Co mu zase koupím za dárek? Často si kladu tuto otázku. Vždy, když se blíží nějaká oslava narozenin, řeším stejný problém. Často na poslední chvíli, když zjistím, že mě nenapadlo vůbec nic, koupím láhev vína a jen doufám, že se trefím do vkusu a chuti obdarovaného. Pokud mi na tom člověku záleží, koupím dražší a snad lepší víno.
VývrtkyKarafyBtašny, tašky, pouzdraVakuové pumpyRůzné věcičkyRozlišovače na sklenky

Nakonec to ale dopadne stejně, popřeji „vše nejlepší" a předám „flašku". Už jsem ten den 20tý, kdo oslavenci přeje a většina přejících měla podobně zajímavý nápad. Oslavenec má na stole již 18 lahví vína. Co nemá je ani ponětí, kdo mu které dal. A tak je jedno, jak dobré víno jsem přinesl. Buď bude vypito, nebo poslouží jako dárek na dalších narozeninách.
Mám kamarády a známé, kteří mají rádi víno, a ví se to o nich. To situaci nezlepšuje, ale zhoršuje. To jsem si uvědomil, když jsem šel na narozeniny pověstného znalce vína. Týden jsem přemýšlel, co bych mu koupil, pak jsem navštívil vinotéku a koupil nejdražší víno, co tam měli. Oslava byla veliká a skoro každý donesl, podobně jako já, víno.

Od té doby se snažím být originálnější. Začal jsem hledat v potřebách pro vinaře a konzumenty vína. A snad i Vám se budou hodit některé tipy, na které jsem narazil při hledání dárečků pro vínomilce hodit.

Vývrtky

Základem podobných dárků jsou samozřejmě vývrtky. Vývrtka už dlouho není jen o kousku dřeva se spirálou a dají se vybrat opravdu zdařilé kousky, ze kterých některé barvou nebo tvarem už klasickou vývrtku ani nepřipomínají. Samozřejmě je možné vývrtky pořídit jako součást dárkového balení.

Podobně klasickým sortimentem pro vinaře a konzumenty vína jsou skleničky a karafy různých tvarů. Určitě můžete koupit karafu či sklínky samotné, k dostání jsou ale i sady dvou či tří sklenic společné s karafou. Ke karafám jsem našel poměrně vtipný „kartáč", který můžete tvarovat podle tvaru karafy¨.

Karafy

Brašny, tašky a pouzdra na víno jsou také velmi zajímavý dárek. K vínu se hodí kožené či dřevěné, v tomto klasickém materiálu víno nejvíce vynikne. Ať už vyberete jednoduchou nebo složitější chybu určitě neuděláte. Jen takový dárek je třeba naplnit zase nějakou lahví.

Pouzdra a tašky 

Další oblastí, o kterou roste poslední dobou zájem, jsou vakuové pumpy a jejich příslušenství. Pokud víno nevypijete sami celé a chcete ho uchovat v nezměněné kvalitě, je dobré použít vakuovou pumpu, vysát z vína vzduch. Speciální zátka udrží Vaše dobré víno v bezpečí.

Vakuové pumpy 

Existuje i další řada podobných věciček, jako jsou například různé nálevky, chladiče, kroužky proti stékání vína po láhvi, sady vůní a esencí, se kterými s můžete učit poznávat kvalitu vín. Takových krásných hloupostí, které ale udělají radost, můžete najít spoustu. Jen jsem se pokusil ukázat cestu a třeba už příště při další oslavě ohromíte originálním dárkem.

Další věcičky 

Závěrem bych zmínil ještě jednu drobnost, která mi přišla velmi zajímavá. Pokud se Vám někdy stalo, že jste dostal na oslavě skleničku a po chvíli byla pryč a jen kousek vedle ležela podobná olepená s nápojem, který Vás neláká. Tak Vás určitě potěší různá rozlišovátka na sklenice, která by i jako dárek určitě obstála.

Martin Kunesch
www.gutea.cz

Rozlišovače na skleničky


10.8.2010

Doporučené odkazy

Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

weendy
20.8.2010
Martine, neudělala, mám nádehrné skleněné džbány po babičkách a skoro se nepoužívá, víno opravdu skoro nepijeme,omlouvám seee
Administrator
20.8.2010
weendy: u Vás se nepije víno? ani karafa by ti neudělala radost :-)
weendy
17.8.2010
tak ,tady by mě asi nikdo nepotěšil,kupa zbytečností, možná nějaký chlap si na tom blbne, ale u nás by takový dárek neuspěl nikde po rodině
Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy