Tip na podzim: Zatočte s plevelem včas a regenerujte zahradu

Ani na podzim nemá zahrádkář na růžích ustláno. I v tomto období vás v zahradě čekají činnosti, které ji začínají již připravovat na nové vegetační období. Přinášíme několik rad a tipů pro zahradu, které jsou pro toto období vhodné.

Pro začátek vysekejte nepotřebné keře, stromy a pařezy, které pak ošetřete herbicidním přípravkem Roundup, aby znovu nevyrašily. V této době je také čas na odplevelení záhonů po sklizni a likvidaci starých odrůd (maliníku, ostružiníku) a keřů, které jsou přestárlé a přestávají rodit. Poté připravte půdu na jaro k nové výsadbě zapravením kompostu. V tomto období je velice vhodná nová výsadba okrasných stromů, živých plotů či dřevin.

Zahrada na podzim

Na podzim je ideální čas také pro případnou totální obnovu trávníku. Starý, silně zaplevelený trávník je možno zlikvidovat opět vhodným herbicidním přípravkem. Počkejte jeden týden před zpracováním půdy a přípravou před setím. Až půda slehne, zasejte nový trávník na prokypřenou a plevele zbavenou půdu. Takto se dobře ujme a na jaře pěkně zhoustne.

Likvidace plevelných keřů může pokračovat až do doby, kdy jim začnou opadávat listy. Od listopadu můžete nežádoucí stromy a keře utnout nízko u země a pečlivě ošetřit povrch pařízků 20% roztokem přípravku Roundup, a to co nejdříve po skácení. Vhodné je použít přípravek během doby vegetačního klidu od října do března.

Proč je důležité sledovat počasí?

Podívejte se na předpověď počasí a přizpůsobte aplikaci herbicidního přípravku vhodnému počasí. Zvolte si klidný, suchý den s teplotou mezi 12 °C a 25 °C.

Nepoužívejte přípravek za větrného počasí. Vítr ho může odnést na rostliny, které chcete zachovat. Neaplikujte rovněž za deště. Kdyby do 6 hodin po aplikaci pršelo, bylo by pravděpodobně nutné ošetření opakovat. Vyhněte se také použití přípravku za studeného počasí či za velkého horka. Přípravek stříkejte pečlivě na listy. Je důležité se ujistit, že postříkáte celý list, ale snažte se, aby vám přípravek z listu nestékal. Takto ošetřená zahrada je připravena dělat vám radost po celý příští rok.

Produkty značky SUBSTRAL jsou určeny pro péči o všechny zahradní, balkonové i domovní rostliny, okrasné keře, zeleninu i trávník. Mezi tyto přípravky patří zejména hnojiva s dlouhodobým působením Substral Osmocote (až 6 měsíců), 100 denní hnojiva, vodorozpustná profi hnojiva, výživa pro domovní a balkónové rostliny či péče o orchideje. Dále pak přípravky na ochranu rostlin Roundup, insekticidy Careo, fungicidy a produkty na komplexní ochranu růží Saprol.


23.9.2013

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

weendy
13.10.2013
přijd´te někdo na brigáduuu rejt ani kopat nemůžu a "lidi na práci" jsou nedostatkový
Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy