Stavební materiály a nářadí – tipy a triky

Rozhodli jste se udělat drobné či větší změny ve svém interiéru, nebo exteriéru? Potom se Vám jistě bude hodit několik tipů a triků týkajících se právě těchto oblastí. Kvalitní stavební materiály i nářadí jsou totiž pro prvotřídní výsledek naprostou nezbytností.

Jak vyzrát na zateplení fasády?

Vhodné zateplení fasády Vám může v průběhu chladných měsíců ušetřit spoustu peněz za topení. Jaký ale zvolit materiál? Nejvíce používaným izolantem je v každém případě fasádní polystyren, a to nejen díky své nízké ceně. Ten si navíc aktuálně lze pořídit v mnoha variantách. Vyberte si fasádní polystyren v e-shopu Stavbaonline.cz.

Jakou zvolit střešní krytinu?

Výběr vhodné střešní krytiny záleží mimo jiné i na některých ryze individuálních faktorech, proto zde můžeme pro lepší orientaci vyjmenovat pouze několik nejoblíbenějších materiálů. Velice populární jsou samozřejmě pálené tašky a asfaltové šindele, nicméně výtečným řešením se může stát i kvalitní plechová krytina.

Jaké materiály vybrat pro menší stavby?

Při nejrůznějších rekonstrukcích či stavbách na zahradě jsou pochopitelně třeba šikovné ruce, ale také vhodně zvolené stavební materiály. Na tomto místě bychom Vám chtěli kupříkladu doporučit nejpoužívanější stavební desky, tedy OSB desky. Dále by se Vám mohly hodit KVH hranoly a rovněž sádrokartonové desky, jež ovšem naleznou uplatnění zejména v interiéru.

Lze v interiéru jednoduše ušetřit místo?

Pokud máte pocit, že byste doma potřebovali více místa, existují poměrně jednoduchá řešení. Jako první jmenujme stavební pouzdra, která umožňují zasouvání dveří do stěny. Máte-li doma patro, pak navíc zvažte půdní schody. Ty snadno „schováte" do stropní konstrukce.

Máte doma moderním nářadí?

Stavební materiály jsou sice základem každé stavby i rekonstrukce, nicméně bez moderního nářadí se taktéž neobejdete. Za všechny možné výrobky uveďme alespoň vibrační brusku, s níž dosáhnete velice snadno výtečných výsledků. Vibrační brusky také aktuálně patří mezi oblíbené nářadí mnoha profesionálů i domácích kutilů.


29.12.2013

Doporučené odkazy

M.T.A. dodavatel materiálů pro dřevostavby
Obchodní společnost specializující se na dodávky konstrukčních, izolačních, těsnících a ...
RADION - Mgr.Stanislav Paleček
Firma RADION - Mgr.Stanislav Paleček se zabývá diagnostikou staveb od radonového průzkumu po ...
AC Heating - tepelná čerpadla
Nabízíme tepelná čerpadla vzduch-voda pro vytápění, vybavená inverterem-frekvenčním měničem, ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy