Seznamte se s borovicí drobnokvětou

Rozšiřte svoji zahradu o okouzlující okrasný strom. Borovice drobnokvětá může být vhodným adeptem. Zjistěte o ní více a přečtěte si, jaké nároky si tato kráska žádá.

 Borovice

Původ borovice drobnokvěté

Tento okrasný strom, na který se nyní zaměříme, pochází až z dalekého Japonska a Jižní Koreji, kde se považuje za ohrožený druh. Na první pohled jej poznáme díky krátkým lehce prohnutým jehlicím.

V holandském arboretu Cimborn byl přitom z tohoto stromu vyšlechtěn kultivar s označením Tempelhof. Ten přitom může dosáhnout výšky 5-6 metrů. Má kratší modrostříbrné jehlice, jež jsou uspořádány do jednotlivých svazů po pěti jehlicích.
Hezky vypadají také šišky tohoto kultivaru, které objevíme spíše u mladých větví. Celkový dojem ozvláštňuje i speciální pokroucený tvar koncových větví. Díky tomuto faktu tak okrasný strom vypadá starší než ve skutečnosti.

Jak se o borovici starat

Co se nároků týče, bude se tomuto okrasnému stromu nejlépe dařit na slunci v dobře propustné a lehce vlhké půdě. V chladnějších měsících se doporučuje umístit borovici na chráněné místo - například do závětří či atria. Mrazuvzdornost bývá uváděna okolo -20 až -30 stupňů Celsia.

Poměrně dobře snáší i malou přítomnost posypových solí, takže se nemusíte bát umístit ji blíže ke vstupu. Pokud však bydlíte v oblasti, kde se solí opravdu hodně, raději tomuto vlivu borovici zbytečně nevystavujte.

Kde nejlépe vynikne

Na závěr si řekněme ještě něco málo o vhodném umístění borovice drobnokvěté. Díky stejnoměrnému zbarvení v průběhu celého roku se kultivar hodí prakticky do každé zahrady. Obdivovat dále můžete i šišky, jež zůstávají na stromě poměrně dlouho.

rásně bude vypadat jako součást skalky či vřesoviště. Oblíbené je i její tvarování jako bonsaj, a to především díky krátkým jehlicím a snadnému tvarování.

Pro více informací navštivte web www.okrasne-stromy.cz.


27.4.2016

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy