Sadařské akumulátorové nůžky

Novým členem rodiny akumulátorových přístrojů STIHL, kterého ocení zejména profesionálové z oboru ovocnářství a péče o zeleň, jsou sadařské nůžky na prostříhávání stromů STIHL ASA 85. Charakterizuje je přesnost, vysoká rychlost řezu, ergonomické provedení, setrvalý výkon baterie, jednoduchá údržba a dlouhá životnost. Jejich hlavním působištěm bude údržba zahrad, parků, lesních školek, ale také vinic nebo ovocných sadů. Akumulátory AP 180 zaručují dostatek energie pro celodenní práci. Nůžky ASA 85 ale mohou být samozřejmě používány s kteroukoli jinou baterií systému STIHL.

Vyhovujíc potřebám profesionálů přenášejí nůžky STIHL ASA 85 svou sílu na větve až do průměru 45 mm. Pokud je průměr větví menší, může uživatel elektronicky zmenšit rozevření nůžek na 70, 60 nebo 50 procent. Šetří se tak nejen čas, ale i výdrž baterie. Jednoduchým dvojím kliknutím na spoušť se nůžky vrátí do režimu plného otevření. Nůžky jsou vybaveny elektronickou řídicí jednotkou, která umožňuje nastavení dvou režimů střihu.

V režimu plynulého střihu se ostří pohybuje shodně s postupným stlačováním ovládací páčky, čímž zaručuje maximální kontrolu nad provedením střihu. V režimu rázového střihu se ostří nůžek sevřou okamžitě po aktivaci ovládací páčky. V tomto režimu je provedení střihu podobné například pneumatickým nůžkám.

U profesionálních uživatelů se předpokládá trvalejší práce, a proto jsou nůžky vybaveny baterií umístěnou ve speciálním nepromokavém batohu. Samozřejmostí je pohodlné nastavení všech nosných prvků tak, aby hmotnost baterie byla optimálně rozložena. Na nosný popruh batohu je zavěšena ovládací jednotka, je tedy stále po ruce.

Kromě vypínače a ovládacího joysticku je ovládací jednotka vybavena jednoduchým displejem, který zobrazuje stav baterie, zvolený režim střihu, zvolené rozevření ostří, dobu provozu a počet uskutečněných střihů. Ergonomicky tvarovaná rukojeť a vedení připojovacího kabelu těsně u těla zaručují bezproblémové a efektivní ovládání.
Nové nůžky STIHL ASA 85 mohou používat praváci i leváci. Pokud uživatel potřebuje použít obě ruce, klikne dvakrát ovládací páčkou. Nůžky se sevřou do transportní polohy a je možné je zasunout do pouzdra na levé nebo pravé noze. Pro opětovné spuštění nůžek stačí pouze stisknout ovládací páčku.

STIHL ASA 85

Maximální průměr větve mm: 1-45
Provozní doba s AP: 180 až 480 min.
Provozní doba s AP: 160 až 420 min.
Provozní doba s AP: 115 až 300 min.
Hmotnost kg: 0,98
Cena: 43.490 Kč 


3.4.2015

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy