Rychlý a efektivní tréning

Zajímá Vás jak si rychle a efektivně zlepšit svou kondici ať už doma nebo ve fitness centru? Posilovací stroj Power Plate® Vám toto umožní.

Posilovací stroj Power Plate® funguje na principu přenášení vibrací do svalů, které přirozeně aktivují reflexivní svalové kontrakce. Různé polohy jako je dřep, napnutí bicepsu nebo břišních svalů mohou být až po dobu 60 sekund řízeny vibrační platformou stroje, která umožňuje v jeden okamžik aktivovat různé skupiny svalů do protahujícího nebo posilujícího stavu a zaměřit se na konkrétní tělesné partie. Cvičení Acceleration TrainingTM je nenáročné, umožňuje komukoliv bez ohledu na věk či stupeň kondice vykonávat rychlý a efektivní trénink bez námahy kloubů a jiných částí těla. Kvůli maximální efektivitě však cvičení využívají i špičkoví sportovci jako Colin Jackson či Ledley King, nebo slavní umělci - za všechny uveďme alespoň Madonnu, Clinta Eastwooda, Stinga nebo Kylie Minogue.

Cvičení Acceleration Training na stroji Power Plate® nabízí široké spektrum výhod. Změny k lepšímu na své postavě poznáte i když cvičíte třeba jen třikrát týdně v krátkých intervalech. Pravidelné cvičení pomáhá zlepšit sílu svalů, stejně jako ohebnost, rozsah pohybu, krevní oběh a posílit metabolismus, což napomáhá při snížení váhy. Cvičení na modelu Power Plate® my3 navíc pomáhá vyhnout se zranění při sportu, urychluje rehabilitaci a zkracuje dobu rekonvalescence; proto je také používán sportovními profesionály z mnoha odvětví k protahování, rozehřívání, masážím či k relaxačním účelům.

Metoda Acceleration Training je založena na rytmické neurosvalové stimulaci (RNS), která byla prvně praktikována v roce 1960, kdy profesor W. Biermann z tehdejší NDR jako první popsal „cyklické vibrace" schopné v relativně krátkém čase zlepšit stav kloubů. Ruský vědec, Vladimir Nazarov, se stal prvním člověkem, který zužitkoval principy Acceleration Training v dosud nejmodernějším způsobu použití - biomechanické stimulaci (BMS). Pomocí této technologie pak zkoumal samovolné svalové kontrakce a pohyb. Postupem času, díky rozvoji teorie cvičení Acceleration Training, zjistili ruští tanečníci baletu, kteří si přivodili drobná zranění chodidel (např. achilovky), že jim vibrace pomáhají urychlit proces hojení. Také přišli na to, že se zlepšila jejich svalová síla a skok vysoký, a to při pouhém čtvrtinovém úsilí a času, které by si vyžádaly tradiční tréninkové metody. Od té doby poznalo výhody cvičení Acceleration Training již mnoho atletů.

Power Plate získal certifikát zdravotnického zařízení, lze jej používat při rehabilitaci pacientů

Praha, 17. března 2010 - Společnost Power Plate International, přední výrobce cvičebních zařízení fungujících na principu Acceleration Training, získala pro svůj stroj Power Plate certifikát udělený Ústavem pro kontrolu léčiv Spojeného království a stala se tak oficiálním výrobcem zdravotnického zařízení. Stroje Power Plate jsou tímto klasifikovány jako zdravotnické prostředky třídy IIb s platností pro celou Evropskou unii.

Jedná se o jediného výrobce cvičebních strojů pro vibrační trénink, který dosáhl takového statusu v souladu s ISO 13485 - mezinárodně uznávanou normou jakosti, jakou musí dle zákona splňovat subjekty vyrábějící zdravotnické zařízení. Stroje Power Plate též úspěšně prošly klinickou zkouškou technických požadavků Evropské unie, kterou musí absolvovat každý zdravotnický prostředek a jejímž výsledkem je označení produktu značkou CE. Klasifikace Power Plate jako zdravotnického nástroje tak otevírá možnost lékařům a nemocnicím využívat tyto stroje jako další možnosti léčby širokého spektra zdravotních problémů.

Vibrační trénink se v průběhu posledních let stává čím dál tím populárnějším nejen v prostředí vrcholového sportu, fitness a wellness, kde jej klienti vyhledávají jako alternativu nebo doplněk k jiným aktivitám, ale také v lékařském prostředí. V posilovnách lidé stále více využívají zařízení Power Plate pro jeho nesporné přínosy - velmi dobré výsledky a relativně nízkou časovou náročnost (ideální doba tréninku na Power Plate je 20-30 minut). V lékařském prostředí se vibrační trénink zase stává čím dál oblíbenějším pro jeho prokázané pozitivní účinky při rekonvalescenci a rehabilitaci pacientů.

Díky tomu, že Power Plate získal výše zmíněný certifikát platný v EU, je možné se s tímto zdravotnickým zařízením setkat již i na klinikách v České republice. V zahraničí již patří do standardní výbavy většiny rehabilitačních zařízení. U nás stroj v současné době využívá například klinika Petra Havlíčka Centrum Vittore, Centrum léčebné rehabilitace v Brně, Kopretina - ústav pro mentálně postižené pacienty v Kopřivnici nebo kondiční trenér, sportovní diagnostik a metodik Ivan Svědík, který se věnuje extraligovým hokejistům HC Eaton Pardubice.

Podle řady lékařských studií lze vibrační trénink velmi efektivně využít při rekonvalescenci a rehabilitaci pacientů. Je také dobrým nástrojem pro zlepšení kvality života seniorů, kteří trpí bolestmi a sníženou pohyblivostí, koordinací a flexibilitou. Zcela prokazatelně má pozitivní efekt u pacientů, kteří jsou déle jak dva měsíce upoutáni na lůžko, jimž vibrační technologie pomáhá k rychlejší svalové hypertrofii a má pozitivní vliv na hustotu jejich kostní tkáně. Pozitivně také působí na pacienty trpící roztroušenou sklerózou, kde díky podvědomým reflexům dochází ke zvýšené inervaci nervosvalových vláken. Výsledkem je lepší svalová činnost a flexibilita.

Po rekonstrukci koleních vazů má vibrační trénink i podpořený nestabilní plochou prokazatelně pozitivní vliv na opětovné získání stability. Výborné jsou také výsledky v případech ochablosti pánevního dna, neboť vibrační trénink tyto svaly stimuluje a posiluje lépe než normální cvičení. Mezi další oblasti, kde lze využít cvičení na vibrační plošině typu Power Plate, patří:

  • Prevence úrazů vzniklých při zhoršení kordinace a stability u seniorů
  • Zvýšení svalové hypertrofie u lidí, kteří nemohou provádět resistenční trénink
  • Tlumení chronické bolesti
  • Redukce hmotnosti u obézních bez zatěžování pohybového aparátu externí zátěží
  • Zvýšení hustoty kostní tkáně a prevence proti osteoporóze a artróze
  • Zlepšení krevního oběhu a podpora kardiovaskulárního systému
  • Zvýšení flexibility a rozsahu pohybu

Více o vibračním tréninku a využití stroje Power Plate jako zdravotnického zařízení naleznete na internetových stránkách www.powerplatehealthcare.com , kde si můžete prohlédnout odborné studie a prostudovat další informace týkající se rehabilitace.

www.powerplate.cz


18.11.2010

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy