Rohová sedací souprava do každého obývacího pokoje

Obývací pokoj je hlavní společenskou místností v celém interiéru. Trávíme zde volný čas s rodinou, relaxujeme, sledujeme televizi, bavíme se s přáteli apod. K různým aktivitám potřebujeme sedací soupravu, na kterou se budeme moci pohodlně posadit, položit a užít si své volno. Její výběr by se proto neměl podceňovat. Jakou tedy zvolit? Která bude tou nejlepší volbou?

Nejoblíbenější je rohová sedačka

Pro svou univerzálnost je nejoblíbenější rohová sedací souprava. Lze ji totiž použít jak v malém, tak i ve velkém obývacím pokoji. V malém pokoji nabídne rohová sedačka dostatek místa na sezení pro více osob, aniž by zabírala příliš prostoru. Naopak u velkého pokoje díky oddělení odpočinkové části od pracovní či jídelní lze prostor pomocí sedací soupravy hezky oddělit.

Na občasné přespání

Pokud potřebujete čas od času vytvořit místo pro přespání někoho z rodiny či přátel, rozkládací rohové sedačky jsou pro to ideální. Díky rozložení poskytnou pohodlné lůžko, díky kterému se vaše návštěva příjemně vyspí. Tyto sedačky jsou často vybaveny také úložnými prostory, např. pro lůžkoviny, ale i pro nepotřebné věci, sezónní oblečení aj.

Výběr rohové sedací soupravy - na co se zaměřit?

Než se pustíte do samotného výběru rohové sedačky, udělejte si jasno v následujícím:

  • Pro kolik lidí budete sedačku potřebovat?
  • Jakou funkci bude plnit? Například jako reprezentativní prvek, pro relax, jako postel atd.
  • Čím by měla být sedačka vybavena? (úložné prostory, polohovatelné opěrky atd.)

V případě, že chcete sedací soupravu hlavně pro relax, vybírejte tu, která disponuje širokými sedáky, na který se dá ležet i bez jejího rozložení. Bude-li sedačka využívána spíše pro společenské aktivity, bude se vám hodit sedačka s polohovatelnými opěradly zad a dalšími funkcemi.

Kůže nebo látka?

Při výběru je dalším důležitým aspektem vhodný materiál. Nejčastěji se rohové sedací soupravy vyrábí v koženém, koženkovém nebo látkovém provedení. Každý materiál má své přednosti i zápory.

Kožená klasika

Rohové sedací soupravy z kůže patří mezi klasiku. Dnes je kůže dostupná v různých odstínech i barvách. Pokud máte v plánu zvolit tento materiál, pak si ale dávejte pozor na kvalitu kůže a způsob jejího obarvení. V případě, že je obarvená správa, může dýchat a tudíž nehrozí, že se za pár let začne loupat.

Jak ale kvalitní obarvení poznat? Zde máme pouze jednu radu - informujte se u konkrétního prodejce, jakým způsobem kůže u sedačky byla obarvena. Pokud došlo k barvení pouze povrchovým nástřikem, pak hledejte jinde. Hlavní je hloubkové plné probarvení kůže, díky kterému bude kůže i za pár let vypadat jako nová.

Sedací soupravy v kůže jsou ideální, pokud:

  • máte dostatek místa v interiéru a můžete ji umístit mimo sluneční světlo, které kůži škodí,
  • budete mít čas na její údržbu,
  • hledáte rohovou sedací soupravu s delší životností,
  • máte děti nebo domácí mazlíčky,
  • máte doma alergika.

Látkové rohové sedačky

Další možností jsou rohové sedačky potažené látkou. Zde se nabízí mnohem více barev i vzorů, než u kožené předchůdkyně. Navíc je látka velmi příjemným materiálem a díky dostupnosti různých barevných odstínů dokážete navodit v obývacím pokoji příjemnou atmosféru. Počítejte však s tím, že jsou látky náročnější na údržbu a také náchylné k usazování prachu.

Sedací soupravy pro každý obývák

Rohové sedací soupravy se nejčastěji dělají ve tvaru L nebo U, u kterých lze libovolně, zda má být s levým nebo pravým rohem. Některé sedačky jsou řešené tak, že je lze sestavit podle potřeby na obě straně. Každá z nich má své pro i proti, takže zde hodně záleží, co je pro vás při výběru prioritní.

Typy rohových sedaček:

  • rohová sedačka do U - máte-li v obýváku dostatek prostoru, pak je tato sedací souprava ideální, díky větším rozměrům se na ní natáhne více osob a to i bez rozkládání,
  • rohová sedačky do L - jedná se o praktickou sedačku, která má mezi rohovými sedacími soupravami svou tradici, je ideální pro malé prostory a sedací plochu lze pak rozšířit pomocí křesla nebo taburetu.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli sedací soupravu, nepodceňte její výběr, vše si dobře zjistěte. Rohové sedací soupravy nám často slouží několik let a byla by škoda, kdybyste vybrali nevhodně a konečném důsledku byli nespokojení.


31.7.2017

Doporučené odkazy

Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy