Proč zvolit plastová okna?

Chcete se v brzké době pustit do renovací? Zvažujete mimo jiné, že vyměníte stávající okna, případně také vchodové dveře? Potom Vás již nepochybně napadla rovněž otázka, do jakého materiálu investovat.

Oknoplastic

Plastová okna patří již řadu let mezi nejoblíbenější výrobky v příslušné oblasti. Tím nechceme vůbec tvrdit, že by třeba taková dřevěná okna, o kterých se dočtete více zde, nebyla kvalitní. To určitě ne. Mnohdy totiž výběr vhodného materiálu záleží na dané lokalitě a místních podmínkách. Na následujících řádcích se nicméně zastavíme právě u plastových oken.

Výhody plastových oken

Okna z plastu nabízejí spoustu výtečných vlastností. Nejsou drahá, excelují svými tepelně-izolačními vlastnostmi, vyžadují minimální péči a neodradí ani svým vzhledem. Navíc můžete vybírat z rozličných variant, neboť nabízená plastová okna se v lecčem liší. Čím naopak tyto výrobky nepotěší, to je kratší životnost, jež se pohybuje okolo 50 let, a zároveň vyšší ekologická zátěž. Musíte tedy zvážit všechna pro a proti.

Parametry důležité pro izolaci

Již jsme naznačili, že u plastových oken naleznete výtečně izolační vlastnosti, díky nimž pomáhají ušetřit za energie, chrání proti hluku z prostředí a jsou odolná proti povětrnostním vlivům. Samozřejmě že pouze u kvalitních výrobků. Co by tyto měly splňovat? Plastová okna by měla být minimálně z pěti komorového profilu, standardem jsou určitě také dvojskla (Ug = 1,0 či 1,1) či trojskla (Ug = 0,45 až 0,7), přičemž záleží i na počtu těsnění, kování a stavební hloubce profilu.

Prodejci plastových oken

Jestliže hledáte špičkové produkty, pochopitelně je důležité vybrat také dobré prodejce. Ti by měli nabízet rovněž vchodové dveře, případně hliníková či dřevěná okna, abyste měli na výběr. Společnost Oknoplastik, s. r. o., Vám nabízí nejen všechny tyto výrobky, ale také pestrý sortiment okenních doplňků jako parapety, sítě proti hmyzu, rolety či žaluzie. Navíc lze na webu Oknoplastik.cz využít nezávaznou kalkulaci výsledné ceny, stejně jako možnost profesionálního poradenství.


29.12.2013

Doporučené odkazy

Evora CZ, s.r.o.
Moderní technologie pro větrání a vytápění rodinných domů a budov, zdravotechnika, centrální ...
SCHIEDEL-komínové systémy
Společnost SCHIEDEL, a.s . je předním výrobcem komínových systémů na českém trhu s více než ...
RADION - Mgr.Stanislav Paleček
Firma RADION - Mgr.Stanislav Paleček se zabývá diagnostikou staveb od radonového průzkumu po ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy