Přírodní materiály vám umožní být blíže k přírodě

V dnešní době je v módě vracet se ke kořenům a stále více používat přírodní materiály v interiéru. Přírodní materiály jsou luxusní, někdy dražší, ale pomohou vám cítit větší sounáležitost s přírodou a budete také obklopeni věcmi, u kterých máte záruku, že jsou zdravotně nezávadné. Mnoho pozornosti se věnuje dřevu, ale zaslouží si ji také přírodní kámen, který je rovněž velmi elegantní. Představíme si zajímavé tipy pro interiér, které možná oceníte i vy. 

Obklady

Máte v interiéru holé stěny? Zajisté by jim slušel stylový obklad ze štípaného kamene nebo ze dřeva. Není potřeba obložit všechny zdi, velmi moderní variantou je ozdobit například jen jednu stěnu nebo přes stěnu vytvořit pruh zdobený přírodními obklady. Interiér tak ozvláštníte a dáte mu zajímavý ráz. Nemusíte si nutně vybírat mezi kamenem a dřevem, můžete kombinovat obojí, mít například dřevěné obklady a kolem krbu a oken zvolit kamenné.

Nábytek

U nábytku je vždy vrcholem elegance masivní dřevo. Je sice dražší než syntetické materiály nebo dřevotříska, ale vyšší cena se vám vrátí v delší životnosti. Stále častěji se pořizuje dřevěný nábytek i na zahradu, namísto plastového. V takovém případě se vyplatí teakové dřevo, které je mimořádně odolné a vydrží i veškeré povětrnostní podmínky.

Podlaha

Podlaha nabízí nejvíce prostoru pro přírodní materiály. Ne každý by chtěl mít kámen na podlaze, ale například na zahradě vypadá skvostně. V interiéru oceníte podlahy ze dřeva, které samy o sobě září přírodním dojmem.

Další vybavení, doplňky a dekorace

Není potřeba mít z přírodních materiálů vše, ale stále roste popularita například kamenných nebo dřevěných umyvadel. Vypadají skvostně a jejich vzhled okamžitě upoutá pozornost. Na trhu jsou i vany ze dřeva, ale zde jde spíše už o luxusní záležitost pro movitější. S přírodními materiály ve formě doplňků se dá všemožně kouzlit. Kamenné i dřevěné sošky, misky a další dekorace. Populární jsou dekorace z polodrahokamů, například svícny. Více inspirace vám přinese časopis o bydlení.


18.11.2020

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy