Připomeňme si historii zápalek s limitovanou edicí

Speciální limitovaná edice s historickými motivy na krabičkách zápalek připomene koncem letošního roku výročí 175 let zrodu tradiční české a dnes i světoznámé značky SOLO. Klasickými sirkami škrtáme již od roku 1839, kdy byla slavná sušická sirkárna založena pány Vojtěchem Scheinostem a Bernardem Fürthem. Nyní, v době výročí světoznámé značky SOLO, si milovníci a sběratelé krabiček od zápalek budou moci pořídit motivy, kterými škrtali i naši prapradědové.

Úzké dřívko zakončené hlavičkovou masou uložené ve vysunovací krabičce snad ani netřeba představovat, stejně jako tradiční českou značku SOLO. Koncem letošního roku to bude totiž celých 175 let od jejího založení. Málokterý produkt a firma se mohou pyšnit tak dlouhou historií jako právě zápalky a firma SOLO. Ačkoliv během této doby zaplavily náš trh levné zapalovače, samotnému aktu rozdělání ohně tradiční sirkou se nic nevyrovná. Navíc prázdné krabičky od zápalek byly nedílnou součástí dětství každého z nás, skrývaly poklady v podobě kamínků, květin, brouků, či vzpomeňme na skautskou „kápézetku", která se rovněž skrývala v krabičce od sirek. Zápalky nás zkrátka provázejí po celý život.

Pokud patříte mezi milovníky tohoto tradičního „rozdělávače" ohně, můžete se těšit na limitovanou výroční edici historických motivů SOLO zápalek, která se objeví v běžné prodejní síti (hobby markety) již nyní před Vánocemi. Více na www.solo.cz .


18.11.2014

Doporučené odkazy

Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...
SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby interiérů a ...
SCHIEDEL-komínové systémy
Společnost SCHIEDEL, a.s . je předním výrobcem komínových systémů na českém trhu s více než ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy