Primalex Textura sjednotí různé povrchy

Nová nátěrová hmota Primalex Textura vytvoří jednotný, na pohled atraktivní povrch s jemnou strukturou

Při rekonstrukci objektů často vznikne jedna stěna dokonale hladká a druhá naopak s přirozenou původní strukturou běžné omítky. Nový sádrokarton se od původní štukované zdi bude zaručeně lišit. Na počátku si toho možná nevšimnete, ale časem určitě ano a různé světelné podmínky rozdíl ještě zdůrazní. Primalex pro tyto případy představuje novinku, otěruvzdornou nátěrovou hmotu s obsahem jemnozrnného pojiva tónovatelnou až do 10 tisíc odstínů. Nový Primalex Textura snadno sjednotí vzhled sádrokartonu a štukované minerální omítky, napodobí dobový vzhled štukovaných interiérů, navíc zakryje drobné nerovnosti po opravách instalací nebo po škrábání starších nátěrů z omítek. Aplikace je přitom snadná i pro laika, stačí se držet doporučení výrobce. Více na www.primalex.cz.

Primalex Textura je vnitřní malířský nátěr obsahující pojivo s jemnými zrnky. Díky nim vytváří na široké škále podkladů na pohled atraktivní, jednotný vzhled podobný štuku. Aplikace nátěru Primalex Textura je přitom snadná, sjednocení povrchů není výsledkem žádné speciální techniky nanášení. Stačí dodržet postup doporučený výrobcem a pak už se těšit z výsledků.

ovco-gepard Primalex Textura je v prodeji jako bílý malířský nátěr s vysokou bělostí (90,3 % BaSO4). Pro barevné řešení je možné jej natónovat. Profesionální a přesné obarvení na tónovacích automatech do světlých až středních odstínů nabízejí kolorovací centra Primalex. Na výběr je na počkání až 10 000 odstínů. Při domácím tónování se nátěr Primalex Textura jednoduše obarví vmícháním Primalex Tekuté tónovací barvy dle návodu.

Sjednocení podkladu pomocí výrobku Primalex Textura je příznivé nejen z hlediska technického provedení, ale i co se týče vynaložených nákladů. Celkové náklady na celoplošné stěrkování stěny jsou totiž oproti sjednocení podkladu Primalexem Textura výrazně vyšší. Při porovnání s aktuálně platnými ceníky ÚRS Praha v průměrných cenách za m2 dané pracovní činnosti, vychází rozdíl v nákladech jednoznačně:

  • při použití Primalexu Textura lze ušetřit více než 25 % nákladů v porovnání s celoplošným stěrkováním
  • realizace pomocí této novinky je navíc provedena 2x rychleji než při celoplošném stěrkování

Jak postupovat při sjednocování vzhledu sádrokartonu a štukované minerální omítky nebo napodobení vzhledu štukovaných interiérů, abychom dosáhli dokonalého a profesionálního výsledku?

  1. Povrch je nutné nejprve důkladně zbavit prachu a případných nečistot
  2. Savost všech povrchů sjednotíme napenetrováním, např. výrobkem Primalex Hloubková penetrace. Při ředění penetrace se řiďte návodem. V případě nedostatečného napenetrování nebo přepenetrování se podklady stávají různě nasákavé, což může způsobovat při finální aplikaci nátěru Primalex Textura nerovnoměrné rozložení jemnozrnných částic nátěru
  3. Penetraci nechte dobře proschnout, cca 2-4 hodiny dle podmínek v interiéru
  4. Poté aplikujte Primalex Texturu nejlépe ve dvou vrstvách. Pro aplikaci používejte doporučené druhy nářadí. Nejlépe se hodí váleček s nižším plyšem (polyamid nebo mikrovlákno) - délka 9-12mm
  5. Postupujte od stropu, se stěnami začněte až po jeho zaschnutí, teplota při realizaci by neměla klesnout pod 10°C. 
  6. Při požadavku méně zrnitého finálního povrchu můžete nátěr Primalex Textura naředit vodou do max. 5%. 
  7. Druhou vrstvu realizujte až po dokonalém zaschnutí vrstvy předchozí - cca po 4 hodinách v závislosti na podmínkách v interiéru

Obdobně lze postupovat při sjednocování povrchů po opravách instalací nebo po škrábání starších nátěrů z omítek. Na www.primalex.cz v sekci k výrobku Primalex Textura lze najít doporučený postup.

Primalex Textura je v prodeji v balení 1 a 5 litrů.
Vydatnost nátěru: 4,5 - 6 m2/l v jedné vrstvě, doporučujeme aplikaci ve dvou vrstvách
Objemová hmotnost: 1,59 kg/l
Doporučená cena: 105 Kč/1 l; 285 Kč/5 l

Více na www.primalex.cz.


22.7.2013

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy