Přijďte se podívat do Brna na rekonstrukci panelového bytu

Správně a pečlivě provedenou rekonstrukcí je možné dosáhnout až 90% úspory proti původnímu stavu. Jak využít tuto šanci a vyhnout se polovičatým řešením, která mnohdy nadělají víc škody než užitku? To prozradí interaktivní expozice rekonstruovaného panelového domu, kterou bude možné navštívit na IBF Stavebních veletrzích Brno.

Od úterý 23. do soboty 27. dubna si návštěvníci brněnského výstaviště budou moci projít panelovým domem doslova krok po kroku a dozvědí se při tom, proč a jak správně rekonstruovat stávající stavby.

„Jedná se o unikátní model panelákového bytu o rozměrech cca 7,4 m x 8,4 m. Celý model bude koncipován jako edukační nástroj - na stěnách a v okolí modelu budou informační roll-upy, infotexty a zábavné aktivity, které napomohou snadnému porozumění technickým parametrů, na které je třeba při rekonstrukcích myslet. Návštěvníci si budou moci srovnat například kvalitu vnitřního vzduchu při běžném zateplení a při komplexní rekonstrukci a zjistí, jaký vliv pohodlí a zdraví má koncentrace CO2, relativní vlhkost v interiéru nebo třeba povrchová teplota stěn," říká Jan Bárta, ředitel sdružení Centrum pasivního domu, které model spolu se svými partnery připravilo.

Přestože budou principy efektivní rekonstrukce prezentovány na modelu panelákového bytu, v rámci doprovodného programu budou ukázány zásady a možnosti komplexní energetické sanace i jiných typů budov - rodinných domů, paneláků, administrativních budov, škol, školek nebo nemocnic. Své tradiční i netradiční rekonstrukce zde představí přední čeští odborníci. O mateřské škole ve Slivenci promluví Aleš Brotánek, k projektu bytového domu, původního učiliště v Dubňanech, více poví Zdeněk Kaňa a nebudou chybět ani příklady dobré praxe ze zahraničí. O těch poreferuje Kateřina Mertenová.

Kromě bohatého doprovodného programu a interaktivní expozice je pro návštěvníky IBF Stavebních veletrhů Brno připraveno také již tradiční bezplatné poradenství, které budou na stánku Centra pasivního domu poskytovat jeho členové, o kterých se více dočtete na stránkách www.pasivnidomy.cz.

Generálními partnery interaktivní výstavy jsou ISOVER a WEBER .
Partnery projektu jsou firmy SLAVONA, s.r.o., ATREA s.r.o., DAFE-PLAST Jihlava, s.r.o., Tremco illbruck s.r.o., Úsporné bydlení s.r.o., MACHSTAV s.r.o., Miniroll Building Plastics ČR, s.r.o. a IZOLAČNÍ SKLA a.s.  


9.4.2013

Doporučené odkazy

SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří
Tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří , zaměřuje se na výrobu eurooken pro ...
AC Heating - tepelná čerpadla
Nabízíme tepelná čerpadla vzduch-voda pro vytápění, vybavená inverterem-frekvenčním měničem, ...
Evora CZ, s.r.o.
Moderní technologie pro větrání a vytápění rodinných domů a budov, zdravotechnika, centrální ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy