Předsíňové stěny

Předsíň mnozí podceňují, ale většinou je prvním místem, které nás potká při vstupu do domu, je vizitkou jejích majitelů. Předsíň je i praktickou místností. Před pořizováním předsíně bychom měli zvážit, co od ní očekáváme. A - ruku na srdce - bez úložného prostoru, který nám nabízí, bychom se rozhodně neobešli. Jak ji tedy zařídit, aby přesně splňovala naše požadavky?

Jednoduchá a praktická

Jednoduchá předsíňová stěna může být smontovaná pouze z jednotlivých kovových tyčí. Vejdou se tak do ní nejen boty, ale i svršky, klobouky a doplňky. Jediná nevýhoda je v tom, že pokud bude nucena pojmout více svršků, celá místnost bude vypadat neuspořádaně. Jiným řešením je celá předsíňová skříň, která se skládá z botníku , věšáků, ale i uzavíratelné části, do které se mohou jednotlivé svršky schovat. Na výběr je dřevěný, plastový nebo například proutěný materiál. Ceny se pohybují už do pěti set korun výše, záleží jak na materiálu a provedení, tak na výrobci. Pokud máte k dispozici větší předsíň, můžete si dovolit i jeden extravagantnější kousek například v podobě věšáku nebo botníku. Ve větším prostoru vynikne a zároveň přidá celé místnosti na originalitě.

Vestavěná skříň

A co by rozhodně nemělo v žádné správné předsíni, která má svému majiteli sloužit hlavně po praktické stránce chybět? Vestavěná skříň. Alespoň podél jedné stěny. Boty, kabáty a sezonní oblečení, stejně jako lyže nebo ručníky a povlečení - to vše najde ve vestavěné skříni uplatnění. V předsíni byste také neměli zapomenout na pořádné osvětlení. Většina předsíní totiž postrádá denní světlo, neboť se nachází mezi ostatními pokoji. Úsporné zářivky sem rozhodně nepatří, spíše jedno výkonné světlo, které osvítí ihned a dokonale celou místnost. Pokud vám přesto připadá předsíň tmavá a navíc i na první pohled malá, opticky ji zvětšete a prosvětlete. Jak? Jednoduše: zrcadly, která tak splní dvě funkce najednou - vytvoří optickou iluzi, ale zároveň poslouží i prakticky - všichni přece chceme těsně před odchodem zkontrolovat svůj zevnějšek!

www.aldo.cz

15.12.2010

Doporučené odkazy

SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří
Tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří , zaměřuje se na výrobu eurooken pro ...
AC Heating - tepelná čerpadla
Nabízíme tepelná čerpadla vzduch-voda pro vytápění, vybavená inverterem-frekvenčním měničem, ...
Knauf Insulation
Světový výrobce a dodavatel izolací se širokou škálou výrobků splňujících požadavky na energetickou ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

werts
25.1.2011
předsíňové stěny jsou krásné hlavně z masívu, pokud ještě máte dům postavený z dřevostavby, který jste si upravili podle sebe, je to jedna báseň.
Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy