Pozor na fotopasti ze šedého dovozu

Fotopasti symbolizují zpravidla malá pozorovací zařízení. S jejich pomocí můžete odhalit případného zloděje nebo se věnovat pozorování zvěře. V současné době se ovšem můžeme setkat s takovými modely, které k nám přicházejí z šedého dovozu a nejsou tak českou distribucí. Víte, jak je rozpoznat?

Cena hraje roli

Zřejmě nejjednodušším poznávacím znakem fotopastí ze šedého dovozu je cena. Ta bývá v takových případech nižší než cena od české distribuce. Díky tomu zákazníci mylně šedý dovoz upřednostňují, protože je přece levnější a pro ně výhodnější. Opak je však pravdou. S českou distribucí získáváte řadu funkcí, o kterých se vám v případě šedého dovozu ani nesnilo.

Ale buďme konkrétní. Například fotopast ScoutGuard SG880MK-14mHD běžně stojí přibližně 6 000 Kč včetně DPH. Pokud tedy najdete tento model s cenou kolem 5 000 Kč, můžete si být téměř stoprocentně jisti, že se o českou distribuci nejedná.

Jak českou distribuci bezpečně rozeznat

Poznávacích znaků je samozřejmě více. U již zmíněné fotopasti to například může být kvalita pořizovaných snímků. Pokud si chcete být jisti, že nekupujete zajíce v pytli, ptejte se po kvalitě fotografií. Ta by u českého dovozu měla mít rozlišení 1024 x 720 bodů. Šedý dovoz má tuto kvalitu mnohem nižší, pouhých 800 x 600 bodů.

Dále se můžete informovat o dosahu infračerveného přísvitu. Pouze česká distribuce se může pyšnit zajímavou technologií focení s rychlou závěrkou bez rozmazání pohybu. A na závěr nesmíme zapomenout ani na servis. Ten totiž u fotopastí z šedého dovozu vůbec nesymbolizuje samozřejmost. Obvykle se u takových modelů dočkáte odpovědi, že se oprava nevyplácí a že je výhodnější zakoupit fotopast zcela novou.

Více informací o fotopastech najdete na www.eshop-fotopasti.cz, kde nabízejí pouze české distribuce.


6.9.2017

Doporučené odkazy

Knauf Praha, s. r. o.
Společnost Knauf Praha, s. r. o., působí na českém trhu v oblasti výroby a prodeje ...
M.T.A. dodavatel materiálů pro dřevostavby
Obchodní společnost specializující se na dodávky konstrukčních, izolačních, těsnících a ...
Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy