Poznejte osobně, jak se žije v moderním pasivním domě

Zajímáte se o pasivní či nízkoenergetické bydlení? Věděli jste, že jde zde možnost navštívit skutečné pasivní domy v běžném denním provozu a zeptat se přímo majitelů na jejich zkušenosti s bydlením v pasivním domě? Tuto možnost nabízí společnost BAHAL v rámci Dnů otevřených dveří. Budete mít možnost si dům nejen prohlédnout, ale i zažít na vlastní kůži, pochopit jak pasivní dům funguje a zeptat se reálných majitelů, jak probíhá vše okolo stavby a jak se vlastně v pasivním domě žije.

Než se však do pasivního domu vypravíte, nechte se inspirovat příběhem manželů Ž., kteří si již nějaký čas užívají bydlení v moderním pasivním domě Bahal.

Možnost nakonfigurovat si dům podle svých potřeb

Náš první kontakt s firmou Bahal proběhl na stavební výstavě ForArch, kdy nás u Bahalu zaujaly systém výstavby a použité technologie. Také se nám líbila možnost nakonfigurovat si dům podle našich potřeb a finančních možností. Solární panely, tepelná čerpadla, pasivní či nízkoenergetické provedení, všechny tyto možnosti nám dovolily upravit dům tak, aby nám vyhovoval co nejlépe.

Spokojenost z bydlení v komfortním domě

S naší volbou pořídit si pasivní dům jsme moc spokojeni. Navíc to, že jde o pasivní dům, se projevuje i v našich účtech za energie. V porovnání s předešlým bydlením je úspora na energiích výrazná, aktuálně nepřesáhnou naše výdaje za elektřinu 1500 Kč měsíčně.

Na našem domě si nejvíce užíváme velké prosklené plochy, které poskytují interiéru dostatek denního světla a propůjčují domu příjemnou rodinnou atmosféru. Jinak si samozřejmě ceníme tepelných vlastností, kdy není třeba dům v chladnějších dnech nějak extra vytápět a naopak, když jsou hezké dny, tak dům naakumuluje teplo, které pak můžeme čerpat několik dní.

Naše obezřetnost se vyplatila

Samozřejmě člověk je velmi obezřetný, obzvlášť když se jedná o velkou investici do stavby domu, takže jsme rádi, že dům opravdu funguje a že to co stálo na papíře, nebyly jen sliby, ale skutečná realita. Také je fajn, že dům byl opravdu velmi rychle postaven. Celkově máme prostě radost, že nám firma Bahal nijak nelhala a nemlžila. To, co se navrhlo, se stalo skutečností. Známí okolo nás nám často vyprávějí přímo hororové příběhy o stavbě domu, ale my takovouto zkušenost prostě neměli.

Pasivní domy Bahal bychom doporučili lidem, kteří se zajímají o komfortní bydlení s moderní nadčasovou architekturou, a také fanouškům moderních technologií.

Už máte domluvenou svoji návštěvu?

Vidíte, cesta za novým bydlením nemusí být vždy trnitá a plná překážek. Pokud příběh manželů Ž. vzbudil Váš zájem nebo prostě chcete vidět opravdový pasivní dům na vlastní oči, potom neváhejte a využijte Dnů otevřených dveří, které pořádá společnost Bahal. Navštivte skutečný pasivní dům a poznejte, jak se v něm bydlí. Návštěva je nezávazná, prostě se přijďte podívat.

Více informací o Dnech otevřených dveří a možnosti nezávazné registrace k návštěvě naleznete na stránkách společnosti BAHAL.


7.11.2014

Doporučené odkazy

SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby interiérů a ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy