Pomocníci pro jarní úklid a péči o zahradu

S nástupem jara přicházejí první starosti s úklidem na zahradě, péčí o trávník a střihem živých plotů. Aby šlo vše od ruky, připravili jsme pro vás shrnutí, na co všechno na jaře nezapomenout, a také přicházíme s tipy na vhodnou zahradní techniku.
Na konci jara je vhodné střihem odstranit odumřelé či zimou poškozené části dřevin a zarovnat nebo vytvarovat živý plot. Hravě to zvládnete s výkonnými akumulátorovými nůžkami STIHL HSA 66Vhodným pomocníkem je benzínový vertikutátor VIKING LB 540Vhodným pomocníkem je benzínový vertikutátor VIKING LB 540Funkci sečení se sběrným košem, tak i mulčování zastane VIKING MB 650 VMMULTIMESSER Mulčování nabízí ekologický způsob péče o trávník a navíc nám ušetří starosti s likvidací posečené trávy.R-RE162PLUS Pro dokonalý úklid okolí domu, dlažby, bazénů, vozidel a kol využijete vysokotlakou myčku STIHL R-RE162PLUS: Pro dokonalý úklid okolí domu, dlažby, bazénů, vozidel a kol využijete vysokotlakou myčku.U-SE62 S kompletním úklidem a přípravou na jaro vám také vypomohou nové, výkonné vysavače STIHL U-SE62 S kompletním úklidem a přípravou na jaro vám také vypomohou nové, výkonné vysavače STIHL

Začneme mulčováním

Mulčování nabízí ekologický způsob péče o trávník a navíc nám ušetří starosti s likvidací posečené trávy. Odpadá tak zdlouhavé vyprazdňování sběrného koše na trávu, nutnost skladovat či odvážet posečenou trávu a v neposlední řadě také potřeba speciálních hnojiv. Vynikajícím hnojivem je totiž samotná tráva, která se při mulčování, na drobno rozmělněná, vrací v průběhu sečení zpět do půdního drnu jako cenný zdroj živin.

Vhodným modelem, který zastane jak funkci sečení se sběrným košem, tak i mulčování, je VIKING MB 650 VM. Jedná se o silnou robustní benzinovou multi-sekačku pro trávníky do 2000 m². Vyniká dlouhou životností, a to díky hliníkové skříni a nožům ze speciální oceli, motorem ReadyStart pro snadné, pohodlné a bezpečné startování a pohonem kol včetně regulovatelného systému rychlosti Vario. Uživatel také ocení vyměnitelné ochranné lišty (např. při sekání podél zdi). Doporučená cena: 24 290 Kč.

Hnojení a vertikutace

Nově vzešlý porost potřebuje na samém začátku jara větší množství živin. Pokud není posečená tráva navrácena do půdy prostřednictvím mulčování, lze pak v březnu nebo dubnu provést hnojení. Poté nastává vhodná chvíle pro odstranění odumřelých rostlin a provzdušnění trávníkové plochy. Odstraněním mechů a plevelů se do půdy dostává vzduch a světlo, trávník tak lépe přijímá živiny, což se projeví v hustotě porostu a sytou zelenou barvou.

Vhodným pomocníkem je benzínový vertikutátor VIKING LB 540, který umožňuje neomezené manévrování a disponuje dostatečným výkonem. Doporučená cena: 16 190 Kč. Výhodou elektrické verze VIKING LE 540 je pak výrazně tišší provoz žádoucí především v obytných zónách v okolí domů. Doporučená cena: 10 790 Kč.

Další údržba zahrady

Na konci jara je vhodné střihem odstranit odumřelé či zimou poškozené části dřevin a zarovnat nebo vytvarovat živý plot. Hravě to zvládnete s výkonnými akumulátorovými nůžkami STIHL HSA 66, které disponují nízkou hmotností a novým motorem STIHL EC, díky jehož účinnosti se pracovní doba na jedno nabití prodloužila. S doporučeným základním akumulátorem STIHL AP 80 tak můžete pracovat až 60 min, přičemž ho pro další práci nabijete za pouhých 50 min s rychlonabíječkou STIHL AL 300. Doporučená cena: 6 990 Kč (bez akumulátoru a nabíječky).

S kompletním úklidem a přípravou na jaro vám také vypomohou nové, výkonné vysavače STIHL SE 62 a STIHL SE 62 E s velkými koly a širokou výbavou. Nabízejí vysokou životnost a spolehlivost díky použití kvalitních materiálů a robustních součástek. Vysoký výkon a rozsáhlé kvalitní příslušenství rozšiřuje oblasti jejich použití, např. v domácnosti, ale i ve sklepě, garáži, dílnách i venkovních prostorech, kde lze využít i mokré vysávání. Díky nové funkci foukání se dostanete i na těžko dostupná místa - stačí jen nasadit nasávací hadici do foukacího otvoru a prostor vyfoukat. Doporučená cena: STIHL SE 62 - 3 790 Kč; STIHL SE 62 E - 4 890 Kč.

Pro dokonalý úklid okolí domu, dlažby, bazénů, vozidel a kol využijete vysokotlakou myčku STIHL RE 163 PLUS. Vyniká nízkou provozní hlučností, maximálním pracovním komfortem a jednoduchým skladováním. S pracovním tlakem 150 barů, bubnem, hliníkovou teleskopickou rukojetí, integrovanou nádrží pro čisticí prostředek a centrálně umístěným manometrem ji uvítají především poloprofesionální uživatelé. Doporučená cena: 17 390 Kč.

Výrobky STIHL nehledejte v hobby marketech, ale pouze u autorizovaných prodejců STIHL a VIKING s kvalitním poradenstvím a servisem. Autorizovaný prodejce garantuje svými odbornými znalostmi to, že každý uživatel dostane takové nářadí, které je pro něj a účel jeho využití optimální. Prodejce vám vždy předá stroj připravený k provozu a bude vás informovat o správné a bezpečné obsluze, případně vám poradí s nákupem dalších pomůcek, příslušenství a ochranných prostředků. Podrobné informace o produktech a autorizovaných prodejcích STIHL naleznete na www.stihl.cz.

Andreas STIHL spol. s r. o.

Andreas STIHL spol. s r. o. je dceřinou společností koncernu STIHL HOLDING AG & Co. KG a současně výhradním obchodním zastoupením tohoto světového výrobce malé lesní a zemědělské mechanizace v ČR. Historie společnosti STIHL sahá do roku 1926, kdy Andreas Stihl založil s několika spolupracovníky nevelkou strojírenskou firmu. Dnes skupina STIHL zaměstnává více než 12 000 pracovníků po celém světě. Důraz na inovace, uplatňování progresivních technologií i poznatků vlastního výzkumu - to jsou základy, na kterých stojí proslulá kvalita a spolehlivost produktů STIHL.


26.2.2014

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy