Pasivní dům od SENUB – zelená pro energeticky úsporné bydlení

Přáli byste si bydlet v domě Vašich snů, s minimálními náklady na vytápění a šetrným přístupem k životnímu prostředí? Zvažujete stavbu energeticky úsporného domu a váháte, zda je toto řešení správná cesta? Pokud myslíte na budoucnost a nechcete být závislí na rostoucích cenách energií, pak určitě ano. Nabízíme Vám pomoc a konkrétní řešení v podobě pasivního domu SENUB.

V případě energeticky úsporných staveb je třeba jejich přípravě i samotné realizaci věnovat zvýšenou pozornost zejména z hlediska kvality provedení a výběru materiálů, což se samozřejmě promítne do hodnoty Vaší nemovitosti a délky její životnosti. Můžeme nadneseně říci, že stavbou pasivního domu si do jisté míry zajistíte kvalitní penzijní připojištění.

Pro dosažení energeticky úsporného domu zvolte vhodného partnera, který Vás povede a poskytne poradenský servis od počátku Vašich plánů až do fáze jejich realizace. Se SENUBem Vám stačí 5 základních kroků:

Zkontaktujte se s námi

Sdělte nám Vaše potřeby a přání. Důležité je, co od Vašeho domu očekáváte a jaké parametry by měl splňovat. Při prvotní schůzce zjistíme, jaké jsou Vaše možnosti a s čím Vám SENUB může být nápomocný.

Kvalitní projektová dokumentace s využitím kvalitních materiálůV rámci uskupení SENUB máte možnost využít služeb kvalitních architektů a projektantů, kteří odborníky v tomto oboru a v oblasti energeticky úsporných budov mají dlouholeté zkušenosti. Jsou jimi Ing. arch. Josef Smola, Ing. arch. Mojmír Hudec a Ing. arch. Lubomír Křivka Na stránkách www.senub.cz můžete shlédnout ukázky jejich prací. Pro stavbu energeticky úsporného domu je možné využít individuální i typový projekt, nicméně v obou případech je nezbytná správná orientace domu vůči světovým stranám a tedy jeho osazení na pozemku. V ideálním případě je stavba orientována na jih, kde zpravidla bývá nejvíce prosklených ploch

Kvalita pasivních domů spočívá mimo jiné v aplikaci kvalitních materiálů a technologií, které jsou pro tyto konstrukce svými vlastnostmi nejvhodnější. Velmi častým materiálem pro stavbu energeticky úsporného domu je dřevo. „Dřevostavby nachází dnes své místo již také v České republice a počet realizací stále stoupá", říká Zdeněk Kaňa, majitel společnosti H.L.C. spol. s r.o.

Z hlediska zděného nosného systému doporučuje SENUB realizaci stavby z vápenopískového zdiva firmy KM Beta, a to zejména z důvodu jeho rozměrové souměrnosti a schopnosti akumulace tepla.

Pro zajištění tepelně izolačních vlastností budovy je důležité kvalitní zateplení. V pasivních domech SENUB je aplikována izolace Isover. V případě provedení kontaktního zateplení fasády je možné využít zateplovacích systémů Weber.

Nedílnou součástí pasivních domů jsou kvalitní okna s izolačním trojsklem. Okna a ostatní otvorové výplně jsou obvykle nejslabším článkem konstrukce domu, kterým uniká nejvíce tepla do exteriéru. Použitím kvalitních oken od firmy Slavona zajistíte správné fungování Vašeho pasivního domu.

Zajištění čerstvého vzduchu bez nutnosti větrání okny dosáhnete řízeným větráním s rekuperační jednotkou Nilan. Chraňme přírodu a využívejme v pasivním domě energii z obnovitelných zdrojů pomocí produktů společnosti Brilon, která nabízí různé varianty topení od kondenzačních kotlů po tepelná čerpadla či solární systémy.

Zajistěte výhodné financování stavby

V rámci SENUB můžete získat nabídku výhodného financování zprostředkované finančními poradci firmy Partners. Ve spolupráci se SENUB byla vyvinuta nová Eko hypotéka pro pasivní domy. Navíc při využití partnerů SENUB máte možnost získat 1 rok pojištění stavby ZDARMA.

Dbejte na kvalitní provedení realizace stavby a její kontrolu

Pro bezproblémovou realizaci Vašeho projektu pro Vás připravujeme přehled doporučených realizačních firem, které mají s výstavbou energeticky úsporných domů zkušenosti. Diagnostiku staveb a případné podněty k odstranění nedostatků stavby před jejím dokončením můžete zkonzultovat s Mgr. Stanislavem Palečkem, který se zabývá neprůvzdušnotí úsporných domů.

Užívejte si komfortní bydlení pro celou rodinu

V této fázi Vám nezbývá nic jiného, nežli se radovat a vychutnávat pohodlí Vašeho nového domova.

Navíc Vám SENUB přináší možnost snížení nákladů na vytápění na 0 Kč po dobu minimálně 3 let. Stačí, když pro stavbu vlastního úsporného domu (s měrnou spotřebou do 20 kWh/m2a) využijete služeb či produktů minimálně 5 partnerů a získáte hlavní benefit v podobě hrazení nákladů na vytápění, a to minimálně po dobu 3 let. Díky SENUB pro Vás bude stavba pasivního domu jednodušší.

Kontaktní osoba: Veronika Zemková
E-mail: info@senub.cz

Web: www.senub.cz

Související články:

Drtivá většina novostaveb je podle odborníků zdraví škodlivá

Pasivní dům není experiment

Okna vybírejte pečlivě, bunkr není řešení

Do přírody s elegancí - vstupte posuvnými dveřmi

Dřevěná eurookna? Nejen do pasivního domu

Hliník se odstěhoval na okna

Za vchod do domu se nestyďte!


9.9.2011

Doporučené odkazy

SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby interiérů a ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy