Originální lité podlahy

Přírodní a pokaždé originální je litá podlaha z cementových potěrů Cemflow v pohledové variantě Look. Nalijete-li stejnou podlahu podruhé, nikdy nebude stejná. Tuto jedinečnost jí dodává viditelné drobnější a hrubší kamenivo nejrůznějších odstínů s oblými či ostřejšími tvary a jeho celkový vzhled, ale také její zpracování. Podlaha z potěrů Cemflow Look může být nejen šedá, ale třeba černá, modrá, oranžová, žlutá nebo bílá. V nabídce skupiny Českomoravský beton si totiž lze vybrat i cementový potěr v barevném odstínu zvýrazňujícím strukturu lité podlahy. Finální povrch této podlahy je hladký, pevný, dokonale rovný a na pohled vysoce atraktivní. Hladkost a lesk mu dodávají cykly broušení a leštění, které následují po úplném vyzrání litého potěru.

Více na www.cemflow.cz .

Cemflow LookCemflow LookCemflow LookCemflow Look

Pohledový cementový potěr Cemflow Look se hodí pro novostavby i pro rekonstrukce, například historické budovy, včetně prostor s vyšší vlhkostí, jako jsou kuchyně, koupelny nebo suterény. Podlaha z tohoto materiálu je ideální do místností s plánovaným podlahovým vytápěním. Výborně vede teplo a pomáhá tak zvýšit účinnost podlahového topení a usnadnit jeho regulaci. Povrch se snadno udržuje, stačí jej setřít vlhkým hadrem, pro udržení lesku se jednou týdně ošetřuje speciálním přípravkem, jako je tomu u podobných pevných povrchů.

Jako každá pochozí podlaha, i lité podlahy Cemflow Look zaznamenávají módní trendy: „V minulosti byl poměrně velký zájem o černé varianty, v současné době se hodně líbí bílá," říká Jan Veselý, zástupce společnosti Českomoravský beton a doplňuje: „Litá podlaha obecně je mezi architektonickými řešeními stále oblíbenější, v budoucnu tak může snadno dokonce nahradit používání dlažeb, či litých finálních stěrek, stejně jako je tomu v zahraničí."

Záleží na surovinách

Z technologického hlediska jsou pohledové cementové potěry Cemflow Look tvořeny jednak svým složením, velmi kvalitně provedenou pokládkou, ošetřováním a finální úpravou samotného potěru. Litá podlaha je totiž s trochou nadsázky živý materiál, jehož konečný vzhled předem přesně určit. A to je právě kouzlo originality. „Ani u dřevěné podlahy předem přesně nevíte, kde budou léta nebo suky," dodává Jan Veselý. Celkový vzhled kameniva, tedy jeho tvar a barva, se liší podle místa, odkud bylo vytěženo. Obdobně záleží také na písku - při použití žlutějších písků je šedý odstín teplejší. Kolem Prahy jsou písky spíš žlutější, zatímco na Plzeňsku světlejší a na Moravě tmavší. Na vzhled podlahy má navíc vliv i použitý cement.

Při realizaci litých podlah Cemflow Look z nabídky skupiny Českomoravský beton se zpravidla používá kamenivo do max. 8 mm. Díky jeho různým tvarům pak podlaha získává originální vzhled. V určitých lokalitách se při výrobě používá kamenivo kulaté, jinde spíše lomový kámen. Litý potěr je přírodní materiál, takže na podlaze vždy najdete místa s méně otevřenou strukturou a místa s více otevřenou strukturou. Předem je doporučeno požadovaný barevný odstín konzultovat spolu s výrobcem a realizační firmou. Barvu a strukturu lité podlahy si zákazník předem odsouhlasí na vzorku.

Cemflow Look a dobrou práci osvědčených partnerů skupiny Českomoravský beton lze obdivovat i v některých veřejně přístupných prostorech, jako jsou kavárny nebo restaurace:

přírodní - značková prodejna NOWACO, Praha 1 (realizační firma Jetoma, s. r. o.)
přírodní - Café Lajka, Praha 7 (realizační firma: ESTRA stavební s.r.o.)
přírodní - Bílkova vila, Praha 6 (realizační firma: ESTRA stavební s.r.o.)
červená - kanceláře společnosti Jetoma - Nová ves u Prahy (realizační firma Jetoma, s. r. o.)

černá - Bastion Prague Restaurant, Praha 2 (realizační firma: ESTRA stavební s.r.o.)
modrá - restaurace Pinta, Praha 7 (realizační firma: ESTRA stavební s.r.o.)
oranžová - Fashion Arena Outlet Center, Praha 10 - Štěrboholy (realizační firma: ESTRA stavební s.r.o.)

Realizační firma Jetoma, s. r. o. kromě toho nedávno realizovala také přírodní podlahu z potěrů Cemflow Look v kancelářích na Praze 7 v ulici Osadní, v jedné z Valtických restaurací nebo v atelieru na Praze 6.

Údržba a renovace litých podlah

Litá podlaha s finální povrchovou úpravou se snadno udržuje, stačí ji setřít vlhkým hadrem. Jednou týdně se pak doporučuje ošetřit ji přípravkem pro udržení lesku. Ale i na ni má vliv čas, například se při běžném provozu objeví větší či menší rýhy. Renovace podlahy z potěrů Cemflow Look se doporučuje přibližně po 5-10 letech, podle způsobu užívání a údržby. Lité podlahy lze poměrně snadno zrenovovat. Nejprve se odstraní původní impregnace, v dalších krocích se podlaha přebrousí a přeleští, čímž se vyčistí, v poslední fázi se opět naimpregnuje.

Jak probíhá samotné lití podlahy

Lité potěry se vyrábějí na betonárnách skupiny Českomoravský beton a na stavbu se dopravují v čerstvém stavu autodomíchávači. Do konstrukce se litá směs dopravuje pomocí mobilních čerpadel hadicemi. Maximální dopravní vzdálenost pístovým čerpadlem činí 150 m vodorovně nebo 30 m svisle. Litá podlaha se obvykle realizuje do výšky cca 4 - 5 cm nad trubky podlahového topení. Podlaha z litého cementového potěru Cemflow vyniká mimořádnou rovinností a rychlým nárůstem pevností po zatvrdnutí. Proto je možno ji brzy zatížit. Za jeden den je možné nalít plochu až 1000 m2. Poté se pomocí speciálních nivelačních hrazd povrch podlahy zpracovává, tzv. vlněním. Následné důkladné ošetřování litého potěru může významně ovlivnit jeho konečné vlastnosti, ale i rychlost jejich dosažení. Pro omezení smrštění z vysychání a vzniku trhlin je nutné ihned po znivelování jejich povrch ošetřit ochranným postřikem, který je součástí dodávky lité směsi Cemflow.

Vysoký lesk, pololesk i mat

U pohledového cementového potěru hraje klíčovou roli až konečná fáze úpravy, která nastává po 30 dnech od lití podlahy. Následuje systém broušení a leštění, který je specifický podle požadovaného výsledku (vysoký lesk, pololesk, mat), zakončený napuštěním speciálním přípravkem pro jeho vytvrzení. Povrch je pak chráněn proti usazování mikroorganismů a lze jej normálně čistit. Broušení probíhá za využití speciálního strojního vybavení, vizuálně připomínajícího stroje na broušení dřevěných podlah. Tyto stroje jsou však vybavené diamantovými prvky. Počet cyklů záleží na tvrdosti povrchu. Obecně lze říci, že finalizace povrchu 200 m2 cementového litého potěru trvá asi 14 dní.

K litým podlahám nabízí skupina Českomoravský beton zdarma technické poradenství a konzultace. Zkušení odborníci vám pomohou v rámci servisu zákazníkům s výběrem vhodného materiálu a skladby podlahové konstrukce, případně zprostředkují pokládku lité originální podlahy na klíč prostřednictvím prověřených partnerů - zmíněných stavebních firem. Podrobné informace a kontakty jsou k dispozici na www.lite-smesi.cz


23.10.2014

Doporučené odkazy

Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy