Otevřít okno nestačí. Co si pořídit odsavač?

Odsavač par je dnes již běžnou součástí kuchyně. Přesto se může zdát, že se nejedná o věc potřebnou. To je ale zásadní omyl. Odsavač neboli digestoř čistí vzduch v místnosti, odvádí pachy a tuky vznikající při vaření a navíc plní funkci světelnou a dekorační.
AKR 686 IXAKR 891 IXAKR 968 IX

I když by se mohlo zdát, že pro správné odvětrání místnosti by mohlo stačit otevřít si okno, odsavač je skutečně účinnější. „Pokud si otevřeme okno, vyvětráme v celé místnosti, připravíme se o teplo, ale pachy a tuky jsou těžší než vzduch a nad kuchyňskou deskou se budou držet dál. Účinná je likvidace v místě vzniku, tedy přímo nad varnou deskou," vysvětluje Pavel Trka, trenér společnosti Whirlpool, výhodu použití digestoře.

Nabídka odsavačů je široká, od malých závěsných, výsuvných či výklopných až po komínové, prostorové a nástěnné. Základním rozdílem je způsob likvidace par, pachů a vůní - nejúčinnější je odvod přímo do komína, ale pokud tuto možnost nemáte, není důvod zoufat. V podstatě každou digestoř je dnes možné použít i bez komínu díky uhlíkovému a tukovému filtru. Stačí jen uhlíkový filtr po určité době vyměnit a tukový umýt například v myčce. Novinkou je techno-logie Perimetr, která odsává páry po obvodu, čímž zvýší kvalitu odsávání a sníží hladinu hluku.

Dalšími rozdíly těchto spotřebičů je jejich výkon a hlučnost. Zjednodušeně se dá říci, že by výkon měl být zhruba deseti-násobkem objemu místnosti. Tedy pro místnost o velikosti 30 m3 je vhodný odsavač s výkonem 300 m3. Hlučnost se také liší dle typu, v nabídce je řada technologií, např. Deep Silence, která zajístí tichý chod díky izolaci motoru.

Mimo čistě praktické argumenty k pořízení odsavače existují také důvody estetické. Odsavač je dnes běžným designovým doplňkem kuchyně a dodává jí požadovaný charakter. Stejně tak je důležitá funkce osvětlovací, kdy spotřebič osvětlí pracovní plochu.

AKR 891 IX

Odsavač par AKR 891 s šířkou 90 cm je novinkou s designem Cube. Komínový odsavač s dotykovým ovládáním nabízí možnost odstranění všech pachů, vznikajících při vaření i při dalších činnostech v kuchyni. Využívá obvodového odsávání, tzv. PERIMETRU, kdy je pára a případné nežádoucí pachy odváděna po celém obvodu spotřebiče. Samozřejmostí je vybavení inteligentní technologií 6. smysl, která zaručí dokonale čistý vzduch. Doporučená maloobchodní cena je 30 990 Kč.

AKR 968

I při výkonu odsávání až 820 m3/h je tento komínový odsavač neskutečně tichý. Hladina hluku dosahuje jen 56 dB (standardní odsavač dosahuje hladiny hluku 55 dB při výkonu 415 m3/h). Tento DEEP SILENCE odsavač AKR 968 je novinkou v technologii odsávání. Spodní plocha odsavače je z hladkého kovu, a proto se velmi snadno udržuje. Uprostřed je odsávací zvon vybavený cylindrickým kovovým filtrem s vysokou účinností zachytávání mastnot a par. Dokonalá izolace motoru zabezpečuje nízkou hladinu hluku. Doporučená maloobchodní cena je 24 990 Kč.

AKR 686

Komínový odsavač par s šířkou 60 cm a kapacitou až 420 m3 je určen pro milovníky hladkých linií a kombinace nerezu a skla, která vytváří příjemný interiér kuchyně. Odsavač umožňuje připojení na komín i recirkulaci. Doporučená maloobchodní cena je 13 990 Kč.

WHIRLPOOL CORPORATION SLAVÍ 100 LET

Společnost Whirlpool Corporation byla založena 11 listopadu 1911 a po celé století ovlivňovala domácnosti a naše životy. Společnost je řízena motem, že každá rodina potřebuje pohodlné místo pro život, a proto se snaží vyvíjet co nejlepší technologie, aby zjednodušila a zpříjemnila vaření či úklid. Společnost Whirlpool Corporation je předním světovým výrobcem a dodavatelem hlavních domácích spotřebičů s ročními tržbami přes 17 miliard dolarů (2009), více než 67 tisíci zaměstnanci a 67 výrobními a technologickými výzkumnými středisky po celém světě. Společnost prodává spotřebiče značek Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp, Consul, Bauknecht a spotřebiče dalších hlavních značek zákazníkům prakticky ve všech zemích světa. Centrum společnosti Whirlpool pro Evropu se nachází ve městě Comerio (VA) v Itálii. Další informace o společnosti najdete na webových stránkách www.whirlpoolcorp.com, www.whirlpool.eu, www.whirlpool.cz .



10.3.2011

Doporučené odkazy

Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy