Ochrana okrasných stromů

Je sice pravda, že spousta okrasných stromů má sama od sebe velkou odolnost vůči hmyzu. Ovšem ani zde není výjimkou, že v řadě případů je mnohem lepší využít preventivních opatření. Pojďme se tedy podívat, jaký hmyz vašemu stromu opravdu může uškodit a jak se proti němu bránit?

Mšice smrková

Tento malý hmyz škodí stromům tak, že se přisaje na jehlici, a to pak způsobí jejich postupné žloutnutí. Ze začátku pouze kosmetická vada se však může časem změnit ve vadu pro strom velice zásadní - jehlice totiž nejen že zežloutnou, ale postupně změní barvu až na hnědou a opadají. Další problém pak může nastat při opravdu silném výskytu mšic na stromě, protože při takovém množství mohou napadat nejen jehlice, ale bohužel také mladé výhonky.

Existuje účinná ochrana proti mšici? Samozřejmě, a to celkem jednoduchá - stačí okrasné stromy preventivně ošetřovat postřikem proti savému hmyzu.

Mšice vltnatka

Tento brouček je opravdu malého vzrůstu. Že je strom napaden právě tímto škůdcem, poznáte podle bílých teček na jehličí a kůře stromu. Nejčastějším obdobím, ve kterém útočí, jsou velká sucha. Napadají hlavně mladé výhonky stromů a útočí v celých koloniích.
Existuje účinná ochrana proti tomuto druhu mšice? Samozřejmě, a to celkem jednoduchá - stačí okrasné stromy preventivně ošetřovat postřikem proti savému hmyzu.

Korovnice

Tento druh škůdce napadá stromy taktéž v celých koloniích. Většinou dokonce jako doprovodné napadení již probíhajícího napadení mšicemi. Vady způsobené korovnicemi se projevují se jako maličké nádory, které vznikly působením sání korovnic.
Existuje účinná ochrana proti korovnicím? Pokud je strom již napaden, je nutné napadané výhonky odříznout a spálit. Jako preventivní opatření můžete stromy ošetřit postřikem před vyrašením.

Obaleč borový

Jak poznáte, že váš strom byl napaden právě tímto škůdcem? Vrcholky výhonů začnou nápadně hnědnout a časem i usychat. Když výhon odlomíte, určitě uvnitř najdete cestičky, které si vytvořily larvy obaleče.

Existuje účinná ochrana proti obaleči? Ano, ale je potřeba začít co nejdříve. Již v dubnu začněte s preventivním chemickým postřikem.

Více informací najdete na webu okrasne-stromy.cz


2.10.2015

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy