Nový rok s rostlinami

Jak na pokojové rostliny

Některé pokojové rostliny v zimě více trpí silnými výkyvy teploty. Místnosti, kde je přes den 20 °C a více, ale v noci jen 10 až 12 °C, jsou pro velký počet rostlin nevhodné. To se týká především těch druhů, které v zimě potřebují alespoň 18 °C. V lednu proto zalévejte pokojové květiny jen velmi málo. Výjimku tvoří ty, které pěstujete při teplotách 20 °C a vyšších. Většina pokojových květin v zimě neroste, proto také mají velmi nepatrnou spotřebu vody.

Většinu pokojových květin není nutné v lednu hnojit ani přesazovat. Počkejte s přesazováním raději do konce března nebo do dubna. V případě, že květina hnojení vyžaduje, můžete použít Substral Tyčinky pro kvetoucí rostliny, které působí až 2 měsíce.

Osmocote tablety Osmocote tablety SUBSTRAL Osmocote Zahrada 1,5kgSubstral Careo Kombi Granulat 50gSubstral Osmocote  Dum_a_Balkon_300gSubstral Osmocote TabletySubstral Osmocote travnik_5kgSubstral_CAREO_kombi tyčinky

Rostliny v nádobách

Muškáty, fuchsie a další balkónové květiny v truhlících, které jsme na zimu přemístili do světlého sklepa nebo na nevytápěnou chodbu, pravidelně navštěvujeme a mírně zaléváme. Půda totiž musí být i v době vegetačního klidu mírně vlhká, ne však přemokřená. Současně kontrolujeme i samotné rostliny, zda nejsou spodní části listů napadeny škůdci. Napadené části okamžitě odstraníme a ošetříme rostlinu patřičným přípravkem. Jako prevenci nebo také po zjištění škůdce lze použít CAREO Tyčinky. Ty představují ideální řešení, jelikož mají dvojí účinek. Jednak rostlinám dodávají po tři měsíce potřebné živiny k růstu a současně likvidují škůdce.

A co spící trávník?

Náš zelený koberec se oddává zaslouženému zimnímu spánku, a pokud to není nutné, tak na něj raději vůbec nevstupujeme. Zvláště při oteplení, kdy taje sníh, se každá stopa vtiskne hluboko do země a na jaře ji budeme těžko zarovnávat. Pouze za suchého a bezmrazého počasí můžeme železnými hráběmi nebo drátěným koštětem opatrně odstranit zelený mech.


28.1.2013

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy