BALAKRYL BETON ochrání betonové povrchy i svislé konstrukce

Jedním z běžných degradačních efektů je tzv. karbonatace, neboli degradace betonu způsobená kyselými plyny v atmosféře. Vyhnout se jí lze buď volbou speciálních složek betonu již při stavbě, a to výběrem speciálního cementu, kvalitní vody a kameniva, a nebo pomocí tzv. sekundární ochrany. Tou jsou především speciální nátěry na beton, například BALAKRYL BETON. Nový BALAKRYL BETON je akrylátová krycí barva určená k ochranným nátěrům betonového povrchu v interiéru a svislých betonových ploch v exteriéru. Vytváří bezprašný, paropropustný a zároveň omyvatelný povrch s atraktivním hladkým matným vzhledem. Její vlastnosti splňují požadavky normy ČSN EN 1504-2.

Barva BALAKRYL BETON je určena především k ochranným nátěrům betonových zdí, konstrukcí, panelů a stěn především v interiéru, ale i svislých betonových ploch v exteriéru. Vytváří paropropustný povrch, který je možné omývat, avšak nesnese trvale mokré prostředí. Barva je vhodná také k nátěrům betonových stěn ve sklepech, skladech, halách apod. i k ochranným protiprašným nátěrům podlah s mírným mechanickým zatížením. Není však vhodná pro silné a extrémní zatížení (pojíždění speciálními, zvláště dopravními prostředky).

BALAKRYL BETON k betonovému povrchu výborně přilne a dobře kryje. Rychleschnoucí receptura nátěru umožňuje ukončit nátěrové práce během jednoho jediného dne. BALAKRYL BETON je barva ředitelná vodou s nízkým obsahem těkavých látek, tudíž při práci nemusíte mít strach o své zdraví ani o životní prostředí.

Pracovní postup

Barvu je možné nanášet válečkem, štětcem, ale i stříkáním, na dostatečně vyzrálý (min. 28 dní), pevný, suchý a hladký povrch, bez mastných skvrn od olejů, tuků a vosků. Pro napuštění podkladu použijte akrylátovou penetraci podle návodu k použití uvedeném na etiketě nebo zředěnou barvu BALAKRYL BETON v poměru 2:1 (2 díly barvy a 1 díl vody). Po 2 hodinách nanášejte neředěný BALAKRYL BETON ve 2-3 vrstvách v intervalu 2-4 hodin. Pro zlepšení omyvatelnosti povrchu, zvýšení jeho mechanické odolnosti a protiskluznosti u podlah (např. schody) je možné poslední nátěr přetřít podlahovým lakem BALAKRYL POLYUREX podle návodu k použití uvedeném na etiketě.

BALAKRYL - receptury, které chrání zdraví i životní prostředí

BALAKRYL myslí na životní prostředí i zdraví svých zákazníků. Pod touto značkou proto najdete výhradně vodou ředitelné barvy s minimálním obsahem těkavých látek. Materiály BALAKRYL neobsahují těžké kovy ani nebezpečné látky. Značka je vlastníkem certifikátů na povrchovou úpravu hraček, pro kontakt s potravinami i známky o ekologické šetrnosti. BALAKRYL je nejoblíbenější alternativou syntetických nátěrových hmot, což dokazuje i fakt, že je vedoucí značkou ve své kategorii.

BALAKRYL BETON je prvním výrobkem z nabídky BALAKRYL, který lze koupit v obalu s novým designem a novým logem značky. Nové obaly jsou přehledné, výborně srozumitelné s maximálním zdůrazněním základních benefitů na přední i zadní etiketě, především kvality produktu s důrazem na vodou ředitelné a ekologické složení.

Nové logo je harmonickým spojením modré a zelené, kombinace připomínající čistou vodu a jarní listy rostlin. Toto spojení evokuje ekologické zaměření značky a její trvale přátelský přístup k lidem a přírodě kolem nás. Slogan „Svět v lepších barvách" jasně definuje misi značky a její odhodlání přinášet lidem kvalitu, která neohrožuje přírodu ani jejich zdraví. „Svět v lepších barvách" je vlastně jakýmsi podpisem závazku značky BALAKRYL udělat maximum pro trvale udržitelný život na Zemi, lepší, zdravější a krásnější svět kolem nás, zkrátka „svět v lepších barvách".


25.12.2011

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy