Nová kniha o nízkoenergetických a pasivních domech

Kniha Stavba a užívání nízkoenergetických a pasivních domů renomovaného autora Josefa Smoly navazuje na předchozí úspěšný titul "Stavba rodinného domu krok za krokem" a přehlednou, čtivou formou popisuje požadavky na návrh, stavbu i bydlení v energeticky úsporném domě.

Autor na základě svých mnohaletých praktických zkušeností hodnotí nároky kladené na architekta, realizační firmu i stavebníka při návrhu, realizaci a při užívání nízkoenergetických a pasivních domů v České republice. Předkládá nejnovější poznatky z praxe architekta a projektanta takovýchto domů.

Těžištěm knihy jsou navazující kapitoly, které podrobně rozebírají jednotlivé požadavky pomyslného "desatera" na konstrukce, technické vybavení a chování nízkoenergetických a pasivních domů, rovněž s ohledem na požadavek zdravého bydlení a netradiční druhy stavebních materiálů. Jedna z kapitol rozebírá poznatky získané z TV seriálu Dům snů, který architekt Smola odborně vedl.

Autor se nevyhýbá ani citlivé problematice nezbytných více nákladů při porovnání s běžnou kvalitou výstavby. Pro názorné poučení pro čtenáře uvádí také některé chybné příklady a řešení. Závěrem představuje možné trendy do budoucna.

Knihu vydalo nakladatelství GRADA.

Zveme na křest nové knihy Josefa Smoly o nízkoenergetických a pasivních domech, který se uskuteční ve čtvrtek 24. února 2011 ve 12.00, v rámci 6. Mezinárodního veletrhu Dřevostavby na výstavišti v Praze - Holešovicích.


10.2.2011

Doporučené odkazy

SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby interiérů a ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy