Nevydrží a jsou ošklivá: boříme 5 nejčastějších mýtů o oknech

Něco vyřešily moderní technologie, další mýtus snadno zboříte sami. Představujeme 5 nejčastějších mýtů o dřevěných, plastových i hliníkových oknech a uvádíme je na pravou míru.
Dřevěná termookna Luxus IV 84Plastová okna Gama EVOPlastová okna OmegaHliníková okna HEROAL 065

1) Dřevěná okna mají krátkou životnost, protože dřevo "pracuje"

Bývávalo. Moderní dřevěná okna a eurookna se vyrábí z kvalitních dřevin a profily jsou slepeny z několika vrstev dřeva, které se předem máčí a jinak zpracovávají. Díky této úpravě dřevo "nepracuje" a zachovává si tvarovou stabilitu. Dřevěná okna vám tak mohou vydržet třeba sto let.

2) Dřevěná okna vyžadují náročnou údržbu

Pojem náročná údržba je relativní, protože na rozdíl od plastových oken dřevěná okna náročnou údržbu skutečně vyžadují. Spočívá ale v tom, že je pouze 1-2x ročně ošetříte houbičkou napuštěnou balzámem na dřevo. Časem samozřejmě musíte počítat i s přebroušením a novým nátěrem. I tak jsou ale moderní dřevěná okna na údržbu mnohem méně náročná než jejich předchůdci.

 

Dřevěné eurookno Luxus IV 68

 

Dřevěné eurookno Luxus IV 68

3) Plastová okna jsou ošklivá

Plastová okna vypadají přesně tak, jak chcete vy. Můžete zvolit bílou klasiku, ale kvalitní okna z plastu mohou mít i povrchovou úpravu, která vypadá jako dřevo. Například český výrobce Oknoplastik vám umožní sestavení plastových oken na míru, přičemž na výběr máte z tisíců barev a povrchových úprav. Prohlédněte si plastová okna ceník a rozměry.

4) Čím více komor má plastové okno, tím je kvalitnější

Při nákupu nových oken byste se neměli orientovat jen podle počtu komor a dávat automaticky přednost 7komorovým oknům před 5komorovými. Záleží totiž na tloušťce první stěny, vzdálenosti a síle jednotlivých přepážek a také stavební hloubce. Do menší je výhodnější pořídit okna s menším počtem komor, protože mezi nimi bude více prostoru. Ten je totiž plný vzduchu, který izoluje.

 

Plastové okno Economy s 5komorovým systémem

 

Plastové okno Economy s 5komorovým systémem 

5) Hliníková okna se hodí jen do průmyslových prostor

S oblibou jednoduše řešených interiérů a elegantních staveb v moderním duchu vzrůstá i počet instalací hliníkových oken do obytných budov. A že hliníková okna vypadají opravdu skvěle! Hliníkové rámy si výborně rozumí s velkými skleněnými plochami a navíc mají špičkové tepelně-izolační vlastnosti.

 

Profil hliníkového okna HEROAL 110ES

 

Profil hliníkového okna HEROAL 110ES 


20.10.2015

Doporučené odkazy

SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří
Tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří , zaměřuje se na výrobu eurooken pro ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

jiri_u
4.11.2015
Dobrý den, chtěl bych dodat pár faktů, které je třeba mát na paměti při výběru plastových oken, abychom se opravdu vyhnuli zmiňovaným mýtům. Pokud chcete okna kvalitní, žádejte plastový profil třídy "A". Ten je nejtlustší, a proto je vyroben z nejvíce materiálu. Okna z prvoplastu jsou pevná ve svárech a tak jsou logicky pevnější. Vždy si před nákupem zjistěte původ oken. Dá se tak vyhnout překupníkům, kteří nemají vlastní výroby a okna jen přeprodávají. Všechny tyto parametry si nechte uvést do kupní smlouvy, ať vás nikdo nemůže ošidit.
Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy