10 důvodů, proč nepodceňujte nadměrné noční pocení

Pokud se ráno budíte s propoceným pyžamem a vlhkou matrací, je zcela jasné, že trpíte nadměrným nočním pocením. Problém je, že příčinou může být tlustá deka, ale třeba i rakovina. Nadměrné noční pocení si proto rozhodně zaslouží vaši pozornost.

Zdravý člověk za noc vypotí průměrně litr vody. V období horkých letních nocí, s chřipkou nebo jinou nemocí se může množství potu vyšplhat až na trojnásobek, stále se ale není čím znepokojovat.

PR matrace Best Trpíte nadměrným nočním pocením Začněte si psát deník!

Zbystřete teprve tehdy, když potíže přetrvávají a vy se budíte mokří jako myši bez ohledu na zdravotní stav nebo teplotu v místnosti.

1) Noční pocení může signalizovat stres a psychickou nepohodu

Stejně jako se potíte v práci s vidinou blížících se termínů, váš organismus je pod vlivem stresových hormonů i ve spánku. Zkuste se proto zamyslet nad svým životním stylem a začněte před spaním cvičit jógu nebo meditovat.

2) Možná na vás něco "leze"

Pokud na noční pocení normálně netrpíte, ale najednou pár dní po sobě ráno převlékáte postel, vaše tělo možná bojuje s infekcí. Podpořte ho zvýšenou dávkou vitamínu C a odpočinkem.

3) Dámy, zaměřte se na svůj cyklus

U žen jsou častou příčinou nadměrného nočního pocení hormonální výkyvy způsobené menstruačním cyklem. Objeví-li se u vás problémy v období klimakteria, máte téměř 100% jistotu ohledně příčiny.

4) Nechte si vyšetřit štítnou žlázu

Nesprávná funkce štítné žlázy je jednou z vůbec nejčastějších příčin nadměrného nočního pocení. Zajděte ke svému obvodnímu lékaři a nechte si odebrat krev. Budete mít jistotu.

5) Máte cukrovku? Pozor na noční poklesy cukru

Při nadměrném nočním pocení by měli zbystřit především diabetici. Může totiž signalizovat nebezpečné noční poklesy hladiny cukru. O potížích proto hned informujte svého lékaře.

6) Přečtěte si příbalový leták ke svým lékům

Nadměrné noční pocení je často uvedeno jako vedlejší účinek zejména u antidepresiv a antibiotik. Máte-li léky užívat dlouhodobě, měli byste se poradit se svým lékařem.

7) Tělo vás možná upozorňuje na nevyhovující spánkové prostředí

Zkuste si vzít lehčí přikrývku, vyměnit povlečení a pyžamo za 100% bavlněné a na noc otevřít okno.

8) Přišel čas na výměnu polštáře

Budíte se ráno se zpocenou hlavou? Příčinou může být nevhodný polštář. Pořiďte si nový a vyberte si takový, který poskytne dostatečnou oporu krční páteři.

9) Noční pocení je příznakem některých těžkých chorob

Patří mezi ně zejména rakovina, tuberkulóza nebo lupus. Pokud máte podezření, že by se vás některá z nemocí mohla týkat, neodkládejte návštěvu lékaře.

10) Možná trpíte idiopatickou hyperhidrózou

Lékaři tímto termínem označují stav, kdy se nadměrně potíte bez jasné příčiny. Léčba je tím pádem složitá, můžete ale vyzkoušet starou babskou radu a před spaním popíjet šalvějový čaj.

Ochraňte svou matraci

Víte, kam všechny litry potu mizí? Do vaší matrace, kde se ve vlhkém prostředí náramně daří roztočům a jiné havěti. Zatímco povlečení vyměníte a polštář s peřinou vysušíte, s matrací je problém.

Trpíte-li nadměrným pocením, měli byste mít kvalitní matraci z prodyšného materiálu, která dobře odolá vlhkosti. Vybírejte například z nabídky českého výrobce Matrace Best. V nabídce najdete i matracové chrániče, kterými životnost namáhané matrace ještě prodloužíte.


28.7.2015

Doporučené odkazy

Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

anetkao
1.1.2017
Můj přítel docela trpí nadměrným pocením zejména v létě, máme kvalitní matraci a i proto, že ji nechceme zničit sme ješte pořídili chránič na matraci - http://www.matrace-best.cz/cs/eshop/doplnky-k-postelim/matracovy-chranic-slumberland-aegis.html , aby se matrace tak rychle nezničila a nemnožili se v ní roztoče nebo jiná havěď
Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy