Nečekejte, až prádlo uschne

Prodeje sušiček prádla stoupají, ale mnoho lidí stále váhá, zda si tento spotřebič do domácnosti pořídit. A to i přesto, že pro jeho koupi mluví řada výhod - úspora času a místa, větší pohodlí či snadnější žehlení. To je jen pár důvodu k pořízení tohoto spotřebiče.

Úspora času

Vyznat se v nabídce spotřebičů není jednoduché, je proto dobré se před jeho koupí zamyslet nad tím, co od něj očekáváme. Sušička v první řadě šetří čas. Není nutné prádlo věšet a čekat na jeho proschnutí, což je především v zimních měsících velká výhoda. Nejrychlejší 9kg sušičkou na trhu je Whirlpool AZA 9780, která usuší 1 kg prádla za 12 minut oproti běžným 15 minutám. Na jednom cyklu je tak schopna ušetřit až 45 minut*.

Úspora místa

Další výhodou sušiček prádla je pak úspora místa v domácnosti. Řada zákazníků se ptá, zda spotřebič nezabere zbytečný prostor. Ideálním řešením i pro menší prostory je možnost postavit sušičku na pračku a využít tak místo, které je většinou hluché. Vznikne tzv. „komín", který obsahuje mezikus, na němž je možné s prádlem manipulovat. Koupí sušičky také odpadne starost s umístěním sušáků v bytě.

Snadnější žehlení

Nespornou výhodou sušičky je šetrné zacházení s textilními vlákny. Sušička díky vyspělým sensorovým technologiím, jakou je například 6. smysl, prádlo vysuší do optimální vlhkosti a nepřesuší ho, prádlo tak zůstává jemné a měkké. Navíc sušičky s diagonálním prouděním vzduchu prádlo méně mačkají, šetří čas i energii.

Úspora energie

Právě energie byla častým argumentem proti pořízení sušičky, protože řada výrobků byla v energetické třídě C nebo měla malou kapacitu. Dnes už je většina výrobků v energetické třídě B, některé i ve třídě A. Například již zmíněná sušička Whirlpool AZA 9780 je dnes jedinou 9kg sušičkou na českém trhu, která je v nejúspornější energetické třídě A. Oproti starším typům spotřebičů v energetické třídě B, tak za 5 let používání může ušetřit až 6 tisíc korun.

Hra designu

Novinkou u zmíněné sušičky, kterou ocení i ti nejnáročnější, je design Carisma. Nejviditelnější změnou oproti starším sušičkám je nahrazení doposud hranatých dvířek velkými kulatými. Tato sušička je tak skvělým doplňkem k oblým a elegantním liniím parní pračky Whirlpool Aquasteam 9700, se kterou tvoří designově neoddělitelnou dvojici.

Whirlpool AZA 9780Sušička prádla AZA 9780

Sušička Whirlpool AZA 9780 je novinkou s unikátním systémem sušení Airflow, který výrazně zkracuje dobu sušení zvýše-ním proudu vzduchu, takže ušetří při každém cyklu až 45 minut*. Díky inteligentní technologii 6. smysl navíc sušička Whirlpool přesně určí velikost náplně, sleduje teplotu a vlhkost a vytvoří ideální podmínky pro každou náplň. To vše při maximální úspoře energie, nové sušičky se totiž chlubí energeticky nejúspornější energetickou třídou A. Energetickou třídu A navíc nabízí značka Whirlpool jako jediná značka také u sušičky s kapacitou 9 kg.

Doporučená maloobchodní cena je 20 990 Kč.

* Srovnání mezi celkovou dobou sušení 9 kg náplně u nové sušičky s technologií 6. smysl společnosti Whirlpool v designu Carisma a třídě energetické účinnosti A oproti sušičce s technologií 6. smysl společnosti Whirlpool ve třídě B, přičemž se vychází z odhadované doby sušení 9 kg náplně u sušičky třídy B tak, jak to bylo potvrzeno testy v souladu se sladěnými normami.

www.whirlpool.cz


10.3.2011

Doporučené odkazy

SCHIEDEL-komínové systémy
Společnost SCHIEDEL, a.s . je předním výrobcem komínových systémů na českém trhu s více než ...
AC Heating - tepelná čerpadla
Nabízíme tepelná čerpadla vzduch-voda pro vytápění, vybavená inverterem-frekvenčním měničem, ...
Knauf Praha, s. r. o.
Společnost Knauf Praha, s. r. o., působí na českém trhu v oblasti výroby a prodeje ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy