Nátěry zábradlí, plotů nebo zárubní

Jednovrstvá barva 2v1 od Primalexu zjednodušuje a urychluje nátěry zábradlí, plotů nebo zárubní

Zábradlí, ploty nebo zárubně dveří vyžadují tvrdší, mechanicky odolnější barvu než třeba střechy či okapy, kde je s ohledem na možné změny teplot preferována hlavně pružnost. Značka PRIMALEX, která již 6 let nabízí kromě malířských nátěrů také kvalitní barvy na dřevo a kov, proto rozšiřuje své portfolio o další jednovrstvou barvu, tzv. jednošichtovku. Primalex Jednovrstvá barva 2v1 poskytuje kovovému povrchu vysokou antikorozní ochranu a zároveň jej ochrání jako vrchní krycí barva a dodá mu atraktivní vzhled. Novinka je ideálně vhodná na kovové povrchy především z oceli, železa, hliníku a litiny. Prodává se v celkem devíti již z výroby obarvených variantách (tzv. ready-mixy) a navíc jako báze ke kolorování do 175 odstínů RAL. Více na www.primalex.cz .

Primalex Jednovrstvá barva 2v1_0-75lPrimalex Jednovrstvá barva 2v1_báze pro tónováníPrimalex Jednovrstvá barva

Standardní nátěrový postup vyžaduje kromě pečlivé přípravy podkladu nejprve použití základní antikorozní barvy a následně vhodné vrchní krycí barvy podle typu povrchu ve dvou, lépe třech vrstvách. S tzv. „jednošichtovkou", neboli jednovrstvou barvou, není třeba shánět dvě různé nátěrové hmoty a zpravidla vystačíme s celkem dvěma až třemi vrstvami. Jednovrstvá barva totiž kombinuje vlastnosti základního antikorozního nátěru a současně vrchní barvy.

Novinku Primalex Jednovrstvá barva 2v1 lze použít přímo na ocel, železo, hliník a litinu. Je vhodná pro renovace i nové nátěry dosud nenatřených povrchů, k přímým nátěrům kovů ve venkovním i vnitřním prostředí. Nátěr rychle schne, má dokonalou přilnavost, je vysoce odolný vůči povětrnostním vlivům, což zaručuje jeho dlouhodobou životnost. Finálně natřený povrch vyniká jemným atraktivním pololeskem.

Vyšší tvrdost a mechanická odolnost nátěru

Na rozdíl od Jednovrstvé barvy 3v1, kterou Primalex představil již v loňském roce, vykazuje aktuální novinka výrazně vyšší tvrdost a mechanickou odolnost, což oceníte především při nátěrech zábradlí, plotů, žebříků nebo dveřních zárubní. Zároveň však nátěr zůstává elastický. A protože Primalex pro Jednovrstvou barvu 2v1 doporučuje ředidlo S 6006 BEZAROMATIK, nabízí se její použití nejen v exteriéru ale i v interiéru.

Odstíny: Novou Primalex Jednovrstvou barvu 2v1 je možné zakoupit v jednom z celkem devíti atraktivních, již z výroby obarvených odstínů, a to ve variantách: bílá, šedá, červenohnědá, hnědá, modrá, zelená, černá, stříbrná a zlatá.

 

V Kolorovacích centrech Primalex (seznam na www.primalex.cz) vám navíc na počkání namíchají novinku do dalších 175 atraktivních odstínů RAL. Celkem tak Primalex Jednovrstvá barva 2v1 umožňuje výběr ze 184 odstínů!

Vydatnost nátěru: V jedné vrstvě cca 9 m2/l, podle odstínu, typu povrchu a způsobu aplikace
Aplikace nátěru: Doporučujeme min. ve dvou až třech vrstvách. Nátěr se neředí.
Nanášení: štětec, štětka nebo stříkání.
Doba schnutí: Úplné zaschnutí cca 24 hod. (při 23 °C). Možnost opakovaného nátěru po úplném zaschnutí.
Balení: 0,75 l; 2,5 l (báze pro tónování jen 2,5 l)

Doporučená cena novinky je 219 Kč/balení 0,75 l a 695 Kč/balení 2,5 l. Tyto ceny platí pro odstíny hotové, tzv. ready-mixy. Cena tónování závisí na vybraném odstínu, resp. na pigmentech použitých pro konkrétní vybraný odstín.

Primalex Jednovrstvá barva 2v1 je v prodeji ve specializovaných obchodech, např. v síti prodejen Dům barev (www.dumbarev.cz). Více na www.primalex.cz.


14.10.2012

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy