Nastavte si topení přes mobil

Hitem při stavbách, ale i při rekonstrukcích rodinných domů se stávají tepelná čerpadla. Dokáží se značnými úsporami vytápět nejen dům, ale zároveň přihřívat vodu v bazénu a spolupracovat přitom třeba i se slunečními kolektory.
CHAMELEON centrální dispečinkTC Mach otopný systém RDTC Mach  výrobní operátořiRodinný dům s kompletním systémem vytápění tepelným čerpadlem - radiátory, podlaha i bazén

Tepelné čerpadlo je dokonce levnější než vytápění plynem - z každé kilowatthodiny, zaplacené za provoz, získáte zdarma od 2 do 5 kwh tepelné energie k vytápění. K provozu mu stačí minimum elektřiny a není závislé na jiných zdrojích energie. Navíc se dá instalovat prakticky kdekoli, teplo může odebírat ze země, vody či vzduchu. Vnitřní instalace pro rodinný dům zabere méně než 1 metr čtvereční plochy.

„Pořizovací cena tepelného čerpadla je vyšší, než plynového kotle, ale vyplatí se", říká Stanislav Mach, majitel firmy, která patří k předním výrobcům tepelných čerpadel v ČR. „Pokud financujete dům o ploše 150 metrů čtverečních hypotékou, zvýší instalace tepelného čerpadla měsíční splátku hypotéky přibližně o 1200 korun, ale zároveň sníží platby za energie o 2500 korun. Díky tomu lze v ideálním případě ušetřit za rok přibližně 16 000 korun." uvádí Mach.

S tepelným  čerpadlem v domě můžete navíc využívat výhodnější tarif pro odběr elektrické energie. Navíc pořízení tepelného čerpadla stát dotuje částkou až 75 tisíc korun. Návratnost investice do tepelného čerpadla se většinou pohybuje kolem sedmi let, ale životnost zařízení je téměř neomezená. Tepelná čerpadla i po inovacích zlevnila, jejich užitná hodnota vzrostla. Zlepšily se i vlastnosti tepelných čerpadel typu vzduch-voda, kdy není zapotřebí nákladných podzemních vrtů.

Rodinný dům s kompletním systémem vytápění tepelným čerpadlem - radiátory, podlaha i bazén

Rodinný dům s kompletním systémem vytápění tepelným čerpadlem - radiátory, podlaha i bazén 

 

Příkladem může být čerpadlo Chameleon z produkce firmy TC Mach. Plně nahradí technologii kompletní kotelny rodinného domu. S frekvenčním měničem pro řízený tepelný výkon se jeho chod se plynule přizpůsobuje vnějším podmínkám - jako ještěrka, od níž si vypůjčil jméno. Stará se o tepelnou pohodu v celém domě, řídí např. topný okruh pro podlahové vytápění, radiátory, ohřev teplé vody či solární systém. Celý otopný systém je možné ovládat z jakéhokoli místa na zeměkouli prostřednictvím internetu, případně aplikací pro mobil. Zákazníci mohou komplexně a odkudkoli měnit nastavení podle vlastních představ. Přes internet sledují provoz čerpadla i technici firmy TC Mach a v případě potřeby okamžitě reagují, často ještě dříve, než majitel domu zjistí nějaký zádrhel. (lab)

http://www.tepelna-cerpadla-mach.cz/


11.6.2010

Doporučené odkazy

Evora CZ, s.r.o.
Moderní technologie pro větrání a vytápění rodinných domů a budov, zdravotechnika, centrální ...
SCHIEDEL-komínové systémy
Společnost SCHIEDEL, a.s . je předním výrobcem komínových systémů na českém trhu s více než ...
AC Heating - tepelná čerpadla
Nabízíme tepelná čerpadla vzduch-voda pro vytápění, vybavená inverterem-frekvenčním měničem, ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

rico
28.6.2010
Určitě se toto vyplatí na chatách a chalupách. Než člověk přijede, má zatopeno.
jaguska
21.6.2010
Tomu říkám luxus :-)
Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy