Na návštěvě v ukázkovém bytu

Ukázkové byty a dny otevřených dveří, to jsou cesty jak nejeden developer láká zájemce o moderní bydlení ke koupi bytu v novostavbě. Taková návštěva vám může pomoct v rozhodování, ale nese s sebou i jistá úskalí. Poradíme vám, na co si dát při návštěvě vzorového bytu pozor.
Barrandov_HillsByt Barrandov

Rozhodnout se pro koupi bytu je velký životní krok a zásadní finanční zatížení pro celou rodinu. Proto je dobré takové rozhodnutí neuspěchat a učinit ho správně. Málokdo si dokáže v novém prázdném bytě s holými stěnami představit svůj budoucí útulný domov. Proto ať jste si vyhlídli novostavbu v Praze 8 nebo nové byty na Barrandově, nehleďte na vzdálenost a rozjeďte se na návštěvu ukázkového bytu.

Se vší parádou

Při návštěvě kompletně vybaveného bytu si můžete daleko snáz představit, jak by se v něm žilo. Lépe si uvědomíte velikost jednotlivých místností a zjistíte, jestli by skutečně vyhovoval právě vaší rodině. Pokud máte oblíbený, nebo starožitný nábytek, který se musí do nového domova stěhovat s vámi, je pro vás důležité, aby se do nových prostor bezpečně vešel. Zařízený byt vám o tom dá daleko lepší představu než ten prázdný.

Další nespornou výhodou dne otevřených dveří je inspirace. Ne všichni máme přirozený talent na sestavování perfektních interiérů, ale ukázkový byt je skvělou příležitostí, jak nakouknout pod ruce zkušeným designerům. Pokud se pro podobný byt nakonec rozhodneme, jeho zařizování už nebude tak obtížné.

Pozor na nepoctivce

Perfektní vybavení a dekorování vzorového bytu nás ale může i oklamat. Developer za pomoci profesionálních interiérových designérů a stylistů snadno zakamufluje stavební nedostatky dokončované stavby. Praskliny ve zdech zakryje nábytek, zfušovanou dlažbu zase kobereček.

Ne každý developer je nepoctivý, ale je důležité nenechat se omámit líbivým prvním dojmem a raději nahlédnout i pod povrch. Zkušený stavební technik by nám mohl v této věci pomoct. Odborník snáz odhalí i na první pohled skryté stavební nedokonalosti.
Ne vždy musí jít o nepoctivé jednání, někdy nás může klamat náš vlastní zrak. Pokud profesionál zařídí rozměrově malý nebo atypický byt na míru vyrobeným nábytkem, snadno může vyvolat dojem většího prostoru. Takto ovlivnění malý a nevyhovující byt koupíme a později s překvapením zjistíme, že domov nelze vybavit běžným nábytkem. Jeho zařizování ve spolupráci s bytovým architektem pak může nové bydlení značně prodražit.

Prohlídky vzorových bytů nenabízí každý developer tak, jak to dělá např. společnost Crestyl. Vyplatí se proto nejdřív pečlivě pročíst dostupné informace na oficiálních webových stránkách. Pak teprve v otvíracích hodinách nebo po objednání vyrazte na obhlídku svého budoucího domova.


25.10.2013

Doporučené odkazy

SCHIEDEL-komínové systémy
Společnost SCHIEDEL, a.s . je předním výrobcem komínových systémů na českém trhu s více než ...
AC Heating - tepelná čerpadla
Nabízíme tepelná čerpadla vzduch-voda pro vytápění, vybavená inverterem-frekvenčním měničem, ...
Plancher, s.r.o.
Společnost Plancher s.r.o. se specializuje na prodej a pokládku podlahových krytin, renovace ...

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy