Na jaře se v zahradě bez nůžek neobejdeme

Nůžky by neměly chybět ve výbavě žádného zahrádkáře. A jedny rozhodně stačit nebudou. Konkrétní typ vybírejte vždy s ohledem na velikost a tvar udržovaných rostlin. Promyslete si proto už před nákupem, co s nimi budete nejčastěji stříhat. Vybrané nůžky, třeba z široké nabídky české značky Fieldmann, si před nákupem vyzkoušejte, aby vám dobře padly do ruky.
Akumulátorové nůžky na trávu a keře FIELDMANN FZN 4002ATElektrické otočné nůžky na živý plot FIELDMANN FZN 2002-ENůžky na živý plot FIELDMANN FZNR 1021Ruční nůžky FIELDMANN FZNR 1022Teleskopický prořezávač větví FIELDMANN FZP 6005-EZahradní štěpkovač FIELDMANN FZD 5010 E

Nůžky na větve

Pro nejběžnější typ zahrady, kde je kombinace ovocných dřevin, keřů, jehličnanů a listnatých stromů, zvolte dvoučepelové nůžky na větve, ideálně ty, které jsou posíleny pákovým převodem, například Fieldmann FZNR 1022. Nůžky volte s ohledem na jejich maximální udávaný rozsah tloušťky větví a vybírejte tak, aby průměr větví, které stříháte nejčastěji, byl zhruba uprostřed jejich udávaného rozsahu.

Nůžky Fieldmann FZNR 1022 s pákovým systémem zvládnou až pěticentimetrové větve

Ruční nůžky Fieldmann FZNR 1022 se smykovými čepelemi, které jsou šetrné ke kapilárám rostlin, jsou ideální na čerstvé větve a umožňují také zastříhnutí větví v těsné blízkosti kmene. Střih je přesný a čistý, díky pevnější konstrukci s ocelovými rukojeťmi a pákovému systému na střihací hlavě dokáží ustříhnout větve tloušťky až 50 mm. Teleskopický typ s nastavitelnou délkou od 680 mm až do 920 mm umožňuje snadné stříhání i ve výšce. Dlouhé rukojeti navíc zvyšují střižnou sílu. Základem těchto kvalitních zahradnických nůžek je propracovaná ergonomie. Kovovou konstrukci doplňují držadla s pogumovaným povrchem, které zajistí, že nůžky nebudou ani při zvýšené námaze v rukou klouzat. Doporučená akční MO cena: 429 Kč.

Nůžky na živý plot

Aby se živý plot stal skutečnou ozdobou zahrady, potřebuje přesný střih, pravidelné zastřihávání a prořezávání. Jen díky pravidelnému stříhání plot nepřeroste a nezabírá příliš místa, zároveň nabídne přirozenou ochranu před zvědavými pohledy kolemjdoucích a vhodně doplní vzhled zahrady. Tvarováním podle potřeby či fantazie může plot tvořit originální součást zahradní kompozice.

S teleskopickými ručními nůžkami na živý plot Fieldmann FZNR 1021 se nebudete ohýbat

Nůžky na živý plot volíme vždy podle vzrůstu a stáří plotu. Například teleskopické ruční nůžky Fieldmann FZNR 1021 se hodí pro sestřižení spíše kratší nízké stěny, případně na dostřihávání plotu. Čepele s vlnitým výbrusem zajistí, že větve nesklouzávají a vy dosáhnete požadovaného úhlu střihu. Nůžky Fieldmann FZNR 1021 zvládnou ustříhnout větve až do 5 mm. Díky teleskopickým rukojetím, které lze prodloužit o 200 mm na celkovou délku 820 mm, lze bez problémů stříhat i dolní partie bez ohýbání se, popřípadě upravit i horní partie nebo vyšší ploty. Lehká hliníková konstrukce s pogumovaným povrchem úchytů dobře padne do ruky i ženám, které navíc ocení nízkou hmotnost (jen 1100 g) tohoto typu nůžek. Doporučená akční MO cena: 499 Kč, více na www.fieldmann.cz.

Elektrické otočné nůžky Fieldmann FZN 2002-E ostříhají živý plot i v pravém úhlu

Elektrické nůžky Fieldmann FZN 2002-E jsou ideálním řešením, pokud máme živý plot v dosahu elektrického proudu. Upravit dřeviny s nimi zvládnete mnohem rychleji než mechanickými nůžkami, hodí se pro malé i velké zahrady. Otočné nůžky na živý plot Fieldmann 2002-E umožňují nastavení úhlu střihu do osmi různých pozic, od přímé až po „ohnutí" nože do téměř pravého úhlu, tři různé polohy nastavení má i rukojeť. Tyto funkce využijete zejména při údržbě a tvarování míst s horší přístupností, pro pohodlný zástřih svislých i horizontálních ploch plotů a tvarování okrasných keřů. Střihací lišta délky 51 cm je ideální zejména pro zástřih živých plotů, ale hodí se i pro střih keřů a stromků. Díky délce lišty dosáhne i méně zkušený zahrádkář snadno roviny, zároveň však nůžky nejsou příliš těžké. Hmotnost modelu Fieldmann 2002-E je 3,40 kg. Rozestup nožů na liště umožňuje střih větví do průměru až 16 mm. Příkon elektromotoru odpovídá 550 W. Doporučená akční MO cena: 1299 Kč.

Nůžky na trávu a keře

Na přesné začišťování okrajů trávníku, kde na trávu navazuje kačírek či obruba záhonů, a dále na zastřihávání a tvarování okrasných dřevin jsou určeny akumulátorové nůžky na trávu a keře.

S akumulátorovými nůžkami na trávu a keře Fieldmann s teleskopickou rukojetí záda nebolí

Akumulátorové nůžky na trávu a keře Fieldmann FZN 4002-AT jsou víceúčelové, variabilní, lehké a snadno ovladatelné nůžky. Lze je využít jak pro stříhání trávy, především začišťování okrajů trávníku s lištou šíře 80 mm, tak pro zastřihávání keřů s lištou na úpravu okrasných dřevin 110 mm. Otočná hlava umožňuje nastavení úhlu střihu do 4 různých pozic pro efektivní práci ve špatně přístupných místech. Na nůžky lze nasadit praktickou teleskopickou rukojeť s kolečky, aby nás nebolela záda či na zastřihávání dlouhých okrajů trávníku. Po použití se nůžky jednoduše odloží do nabíječky. Ta pomocí indikátoru se světelnou signalizací informuje o stavu nabíjení. Li-ion baterie 3,6 v/1300 mAh se nabíjí přibližně 4 hodiny. Provozní doba pak v závislosti na pracovních podmínkách činí přibližně 30 minut. Velkou výhodou nůžek je nízká hmotnost, jen 0,6 kg (bez teleskopické rukojeti). Doporučená akční MO cena: 899 Kč.

Další pomocníci

S teleskopickým prořezávačem větví Fieldmann FZP 6005-E nepotřebujete štafle
Pravidelné prořezávání a úprava větví je nezbytná pro omlazení a další zdravý růst stromů. Obavy z lezení do výšek pomůže rozptýlit teleskopický prořezávač větví Fieldmann FZP 6005-E, se kterým bezpečně upravíte korunu ovocných i dalších stromů i bez žebříku. Teleskopickou rukojeť lze nastavit na rozsah 2,2 - 2,8 m. Díky možnosti nastavení úhlu řezné hlavy do 3 různých pozic dosáhnete i na méně přístupné větve. Tento praktický pomocník je vybaven elektromotorem s příkonem 600 W a dále lištou délky 25 cm a řetězem kanadské značky Oregon, což je příslibem efektivní a dlouhé funkčnosti stroje. Součástí balení je ramenní popruh, který ulehčí vašim rukám při delší práci, a ochranný kryt lišty pro bezpečné uskladnění. Doporučená akční MO cena: 1999 Kč.

Elektrický zahradní štěpkovač Fieldmann FZD 5010-E vyrobí mulč

Větve keřů a stromů, kterých po jarním prostříhávání může být značné množství, lze využít při mulčování nebo je lze dokonce ztopit. Musí však předtím projít štěpkovačem. Elektrický štěpkovač Fieldmann FZD 5010-E s příkonem 2800 W si poradí s větvemi o tloušťce až 45 mm. Je opatřen tepelnou pojistkou, která zabraňuje přetížení a přehřátí stroje. Řezný válec zaručuje rychlé drcení materiálu, ať se jedná o měkké materiály nebo tvrdé dřevo. Štěpkovač Fieldmann větve sám vtahuje a vzniklou štěpku ukládá do sběrného koše o objemu 50 litrů. Robustní konstrukce s kolečky zvyšuje stabilitu a usnadňuje manipulaci se strojem. Doporučená akční MO cena: 5490 Kč.

O značce FIELDMANN

Fieldmann je ryze českou značkou zahradní techniky a nářadí pro byt, dům i zahradu, která se na našem trhu úspěšně prodává již šestým rokem. Výrobky Fieldmann jsou navrženy a zkonstruovány tak, aby odpovídaly požadavkům náročného spotřebitele: usnadňují práci a šetří čas, jsou kvalitní, ergonomické, bezpečné, snadno a intuitivně ovladatelné, přinášejí nejnovější trendy a poskytují maximální komfort při práci na zahradě, v domě i dílně.


2.3.2016

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy