Máte problémy s hlukem? I ty se dají účinně řešit

Snad každý touží po příjemném a klidném bydlení, ale ne každý ho dostane. Někdy se přestěhujeme na místo, kde jsou hluční sousedé nebo musíme snášet hluk velkého města. Pokud vám hluk brání v tom, abyste si mohli užít spokojené bydlení či spánek, následující tipy pro lepší bydlení vás budou zajisté zajímat.

Stěny, strop a podlaha

Pokud bydlíte v bytě a hluční sousedi vám dělají vrásky na čele, i tato situace se dá řešit. Odhlučnění interiéru vás sice bude něco stát, ale to je nutné zlo, pokud chcete mít klid. Zde nyní záleží na tom, odkud hluk přichází. Můžete si nechat odhlučnit podlahu, stěny, ale i strop. Odhlučnění vypadá tak, že se na zem aplikuje zvukotěsná izolace, která výrazně utlumí zvuk, v případě stěn se často používají i speciální desky nebo akustická pěna. Mnoho úprav lze dělat svépomocí, ale spíše se vyplatí oslovit specializovanou firmu, která vám změří hluk a následně navrhne ideální řešení.

Okna a dveře

Často hluk přichází přes okna a dveře. Co se týče dveří, v interiéru může pomoci nalepení těsnění, ale pokud jde hluk zvenčí, pak je potřeba pořídit kvalitní protihlukové dveře. U oken by měly být samozřejmostí plastová okna, lze použít o dvojitá.  


Jestliže jsou zdrojem hluku sousedé nebo bezohledná firma a hluk je nesnesitelný, pak už je namístě podat podnět k výkonu kontroly Krajské hygienické stanici, která může prozkoumat, jestli hluk neporušuje normy a následně zasáhnout. Vždy je ale vhodné řešit problémy s hlukem v první řadě dobrou cestou.


18.11.2020

Doporučené odkazy


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/clients/client1561/web98/web/modules/clanky/view.php on line 47

Komentáře

Přidávání komentářů je možné pouze pro přihlášené uživatele.

 


Zapomněli jste svoje přihlašovací údaje?
Registrace

Český kanafas | Chalupářská svítidla | Galerie o bydlení | Články o bydlení | Venkovský styl | Odkazy
To pravé BYDLENÍ - magazín o bydlení, informační portál o bydlení, stavebnictví a zahradě. Inspirace, trendy a Vaše fotogalerie.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Vybavení chalupy | Stavba chalupy